Šokantna ispovijest reprezentativaca Austrije: “Desetorica su nas napala, brijala i tukla dok ne bi prokrvarili“

Šokantna ispovijest reprezentativaca Austrije: “Desetorica su nas napala, brijala i tukla dok ne bi prokrvarili“

Cijeli napad trajao bi i do pola sata.

Dva bivša reprezentativca Austrije, Paul Scharner i Peter Hackmeier u emotivnoj ispovijesti za austrijski Standard su otkrili kako su u mlađim danima bili zlostavljani od starijih suigrača.

Paul Scharner, nogometaš

Dva bivša reprezentativca Austrije, Paul Scharner Peter Hackmeier u emotivnoj ispovijesti za austrijski Standard su otkrili kako su u mlađim danima bili zlostavljani od starijih suigrača.

koji je zaigrao za Austriju u 40 utakmica, uključujući i susret protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu 2008. godine izjavio je:

“Jesam li trebao biti fizički zlostavljan? Zašto podrediti mladu osobu? Pa nismo u životinjskom svijetu, možemo razgovorom riješiti sve nesuglasice. Ostavilo je to velikog utiska na mene, htio sam pobjeći, no mentor mi je rekao da ostanem miran i savjetovao da ne izlazim u javnost s incidentom, jer bih si mogao naštetiti karijeri“.

“Napalo me deset muškaraca, odjednom. Nisu imali obzira ni na moje naočale, koje su tijekom borbe razbili. Pokušao sam im uzvratiti, ali jednostavno je bilo previše ruku. Tada su zavezali moje ruke i noge ljepljivom trakom i dok sam ležao na trbuhu gurali su me u madrac te sjedili na meni. Bilo je toliko bolno da sam jedva mogao disati, a ako bih se opirao, bilo je sve gore. Nije bilo smisla pokušati ih zaustaviti, jedino da sam uza sebe imao suzavac. Sjećam se jednom i da su mi namazali gole guzove crnom kremom za cipele i tukli me šlapama i klompama, a nakon svega su me obrijali na ćelavo“, šokantno je ispričao Scharner, koji je u karijeri igrao za Austriju Beč, Brann Berg, Red Bull Salzburg, Wigan Athletic, West Bromwich Albion i Hamburger SV.

Peter Hackmair, bivši reprezentativac mlade U21 reprezentacije Austrije, a današnji stručni komentator austrijskog ORF-a, u intervjuu za nacionalni Profil izjavio je:

“Zlostavljanje se gotovo uvijek događalo u trening kampovima i uvijek je imalo isti uzorak. Mladi igrač, koji je upravo potpisao profesionalni ugovor, zavezao bi se za krevet za masažu i tuklo bi ga se sa šlapama ili klompama, sve dok ne prokrvari, a zatim bi mu se na anus stavila traumatska mast. Bilo je tu još svakakvog ponižavanja, no uvijek bi nam na kraju obrijali glave na ćelavo. U prosjeku je to sve trajalo oko pola sata“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.