Šokantno priznanje Clattenburga: “Namjerno sam sudio da pomognem Leicesteru osvojiti naslov“!

Šokantno priznanje Clattenburga: “Namjerno sam sudio da pomognem Leicesteru osvojiti naslov“!

Lisice su prije dvije godine imale ogromnu sudačku pomoć.

Na White Hart Laneu u svibnju 2016. godine igrala se povijesna utakmica za Leicester, a da klub nije ni sudjelovao u njoj. Naime, Tottenham je ugostio Chelsea i u slučaju pobjede ostao bi u igri za naslov prvaka. No, da je utakmica završila remijem ili pobjedom Plavaca, Lisice bi postali prvaci.

Upravo to se i dogodilo, no u tome je prilično sudjelovao i sudac te utakmice Mark Clattenburg, koji je igračima Spursa podijelio čak devet žutih kartona, a susret je završio 2:2. Za američki NBC sudac je izjavio da je imao jasan plan kojime bi pomogao da Leicester osvoji naslov, točnije, da ga Tottenham ne osvoji.

“Dozvolio sam im da unište sami sebe, kako bi poslije svi komentirali da je Tottenham izgubio naslov prvaka. Što bi se tek dogodilo da sam im isključio tri igrača. Zato sam u utakmicu ušao s razrađenim planom, dozvolit ću im da izgube šanse za prvo mjesto. Neki suci sudili bi po pravilima, no ja sam pomogao da se utakmica odvije na način na koji se odvila“, šokantno je izjavio sudac koji je sudio finale Europskog prvenstva 2016. godine i Lige prvaka te FA Kupa.

Clattenburg je inače prije točno deset mjeseci prestao suditi utakmice Premiershipa i postao šef sudačke organizacije Saudijske Arabije, a objasnio je i razliku u suđenju između Europe i Saudijske Arabije.

“Engleski stil suđenja je puno specifičniji. U Europi sam morao primijeniti drugačiji kriterij jer najbolji igrači ne žele trpjeti grubu igru, kakva je normalna u Engleskoj“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.