Sokolović pobjednik slaloma u Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom!

Sokolović pobjednik slaloma u Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom!

Sokolović nije skrivao svoje zadovoljstvo današnjim rezultatom.

Nakon što je jučer u Austrijskom Kuehtalu hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović u konkurenciji sjedećih slalomaša zauzeo treće mjesto, u petak je u istoj disciplini došao do svoje prve pobjede na Svjetskom skijaškom kupu za osobe s invaliditetom . Drugo mjesto zauzeo je Nizozemac Jeroen
Kampschreur, dok je treći bio jučerašnji pobjednik Norvežanin Jasper Pedersen.

Sokolović nije skrivao svoje zadovoljstvo današnjim rezultatom: “Prvi lauf održao se po izuzetno teškoj i tvrdoj stazi s puno hupsera. Nisam odmah uspio uhvatiti svoj ritam, ali sam bez ijedne veće greške uspio uči u cilj s drugim vremenom. Druga vožnja bila je otvorenija i tečnija i samim time brža što je meni izuzetno odgovaralo. Ostvario sam najbrže vrijeme druge vožnje i tako se ponovno našao, nakon 16. siječnja 2016. godine na najvišem mjestu pobjedničkog podija. Odličan je bio osjećaj biti ponovno na samom vrhu u društvu ponajboljih svjetskih slalomaša u sjedećoj konkurenciji, koji će svi od reda nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Pyeong Changu. Nakon prvih rezultata u ovoj sezoni, gdje sam zaostajao za svojom konkurencijom, napraviti ovakav rezultat u dva dana to je jednostavno rečeno fenomenalno. Da budem do kraja iskren, nisam se uopće nadao, ali uz to da sam dao sam sve od sebe išavši za tim da maksimalno dobro odskijam koliko trenutno mogu te da se nisam opterečivao rezultatom i na kraju sam očito uspio. Odskijao sam svoje dvije najbolje vožnje u ovom trenutku i rezultat je došao. Imam osjećaj da imam još prostora za podizanje svoje forme, ali još treba naporno raditi i pokušati zadržati poziciju na kojoj se trenutno nalazim. Ujedno pozivam sve ljubitelje skijanja da, nakon Snježne Kraljice 2018., dođu na sljemenski Crveni spust 08. i 09. siječnja da nas podrže po prvi put u utrkama Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom gdje će nastupiti 70-tak ponajboljih svjetskih skijaša”, zaključio je hrvatski paraolimpijac.

U konkurenciji slijepih i slabovidnih Damir Mizdrak zauzeo je šesto mjesto s vodičem Lukom Debeljakom.

U Kuehtailu od 19. do 22. prosinca nadmetalo se preko 20 zemalja s ukupno 120 skijašica i skijaša u sve tri kategorije, slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.