Southgate se naklonio Hrvatskoj: “Želim vam svu sreću u finalu”

Southgate se naklonio Hrvatskoj: “Želim vam svu sreću u finalu”

Tužni izbornik Engleske naklonio se Vatrenima.

Nakon veličanstvene pobjede Hrvatske nad reprezentacijom Engleske pred medije je došao i vidno razočaran i tužan engleski izbornik Gareth Southgate.

Krenuo je s komentarom utakmice:

“Mislim da smo jako dobro igrali u prvom poluvremenu, izuzetno. S obzirom na važnost utakmice, bio sam jako zadovoljan. Kad imaš šanse, moraš zabiti i povećati prednost, Drugo poluvrijeme bili smo labilniji, nismo stali na loptu, ne znam je li to zbog manjka iskustva. Hrvatska ima ogromno iskustvo, dobre igrače. Vratili smo stabilnost, dobro smo igrali u produžetku, ali oni imaju pojedince koji ti mogu naštetiti. Naše su šanse bile jednako dobre, ali oni su uspjeli zabiti. Želim im sreću, pokazali su sjajan karakter, imaju iskusne, ali i nadarene igrače. Želim im sreću u finalu”.

Cijela nacija je tužna ali i ponosna. Kako vi gledate na ovaj rezultat?

“Morat ćemo prespavati, sada osjećamo bol. Nismo realno očekivali da ćemo doći ovako daleko, ali kad dođeš ovdje, želiš zgrabiti priliku. Ponosan sam na ovu skupinu igrača. Vidite reakcije navijača, nacija je vrlo ponosna na igrače i ono što su postigli. Prerano je, moramo malo propatiti, pa onda komentirati. Ponosan sam na igrače, ne mogu tražiti više. Prešli su mnoge barijere i prepreke koje su povijesno kočile našu reprezentaciju”.

Ovo prvenstvo nije još gotovo, ostala je još jedna utakmica za treće mjesto. Kako se pripremiti nakon bolnog poraza?

“To je utakmica koju nijedna momčad ne želi igrati. Imamo samo dva dana za pripremu, želimo odigrati tako da budemo ponosni. Bit će težak zadatak procijeniti mentalnu snagu svakog igrača. Moramo to napraviti”.

Je li vas Hrvatska iznenadila u drugom dijelu?

“Nisam bio iznenađen, jer Hrvatska je vrlo iskusna momčad, jaka momčad. Oni su iskusniji od nas, znali smo da će se boriti za svaku loptu. Uspjeli smo se oduprijeti i vratiti stabilnost. Izgledalo je da ćemo pucati jedanaesterce, ali oni su iskoristili svoje šanse, preokrenuli su rezultat, to vam puno govori kakva je to momčad”.

Harry Kane danas nije bio pravi?

“Dao je sve za momčad. U drugom dijelu nismo kontrolirali loptu u jednom dijelu utakmice, nismo gradili igru kao u prvom. Sad je trenutak da budemo snažni kao momčad, da malo razmislimo. Ne smijemo zanemariti kakvu smo priliku propustili, ali proživjeli smo fenomenalno iskustvo. Ako smo uspjeli razveseliti naciju, a znam da jesmo, onda ne smijemo biti nezadovoljni”, zaključio je Southgate.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.