SP 2018: Analitičari izračunali: Hrvatska kao i Srbija s 0,2 posto šansi za naslov, Nijemci favoriti

SP 2018: Analitičari izračunali: Hrvatska kao i Srbija s 0,2 posto šansi za naslov, Nijemci favoriti

Mizerne šanse za osvajanjem naslova imaju Vatreni.

Hrvatski nogometni reprezentativci imaju svega 0,2 posto šansi za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji, a prvi favoriti su aktualni branitelji naslova, reprezentativci Njemačke, s 24 posto izgleda, gotovo četvrtinom ukupnog postotka. Barem ako je za vjerovati stručnim analitičarima švicarske UBS banke, koji su koristili alate kojima se služe u svojim predviđanjima kretanja cijena na svjetskim ekonomskim tržištima.

Hrvatska je tako svrstana zajedno sa Srbijom, Islandom, Senegalom i Južnom Korejom, koji također imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova u Rusiji. Za prolazak u finale Vatrenima se daje također mizernih 0,9 posto šansi, za polufinale 4,4 posto, četvrtinu finala 15 posto, a prolazak grupne faze natjecanja solidnih 24,7 posto.

U ovoj prognozi korišteni su rezultati s prethodnih pet Mundijala, zatim procjena snage momčadi prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, ali i rezultati kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Najbolje izglede za osvajanje naslova, nakon Njemačke, imaju Brazilci s 19,8 posto i Španjolci sa 16,1 posto izgleda. Favoriti iz sjene su Argentina, Francuska, Belgija i Francuska, a ovako je šef UBS-ova odjela za raspodjelu imovine Michael Bollinger prokomentirao procjenu:

“Njemačka i Brazil imat će lagan posao od samog početka natjecanja pa sve do četvrtfinala, dok će Španjolska, primjerice, već na otvaranju igrati protiv aktualnog prvaka Europe – Portugala. Sudbina Argentine uvelike će ovisiti o formi njihovih najboljih igrača, a to je iznimno nepredvidiv faktor te ga je teško obuhvatiti našom kvantitativnom metodom“, izjavio je.

Ipak, nadamo se kako će naši reprezentativci opovrgnuti navedene izračune i za nešto manje od mjesec dana započeti iznimno uspješno Svjetsko prvenstvo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.