SP 2018: Fifa objavila zarade sudaca, najbolji zarađuju po 57 tisuća eura!

SP 2018: Fifa objavila zarade sudaca, najbolji zarađuju po 57 tisuća eura!

Izdašne novčane svote za suce u Rusiji.

Svakim danom sve smo bliži Svjetskom nogometnom prvenstvu, a samim time doznajemo i sve više informacija vezanih uz igrače, navijače, reprezentacije, ali i suce, odnosno njihovu zaradu.

Krovna svjetska nogometna organizacija Fifa podijelila je suce u tri kategorije, koje se temelje na njihovim karijerama, iskustvu i kontinentima s kojih dolaze. Tako će najbolji suci, kao što su Nijemac Felix Brych, Turčin Cuneyt Cakir, ali i Argentinac Nestor Pitana biti najplaćeniji suci na Mundijalu u Rusiji.

Oni će, naime, zarađivati po 57 tisuća eura fiksno te za svaku utakmicu koju budu sudili još po dodatnih 2 500 eura. Njihovi asistenti biti će plaćeni znatno manje i dobit će po 20 tisuća eura fiksno i za svaku suđenu utakmicu dodatnih 1 600 eura.

Mnogi se slažu s odlukom Fife oko plaća sudaca, koji će ovo ljeto biti pod velikim pritiskom uz uvođenje videotehnologije, ali i strožih pravilnika nametnutih od strane Fife. Na Mundijalu će biti 36 glavnih sudaca i 63 pomoćnih, no nijedan neće biti iz Hrvatske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.