SP 2019: Čovjek koji jako dobro zna protiv Španjolaca

SP 2019: Čovjek koji jako dobro zna protiv Španjolaca

Španjolci dobro pamte Luku Cindrića, koji je prije dvije godine u dvije utakmice pokazao raskoš svog talenta

Danas je taj dan! Nakon uvodna četiri slavlja u skupini, danas je na rasporedu rukometna poslastica i jedan od najboljih okršaja prvog kruga svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. S početkom u 20:30 naši rukometaši će odmjeriti snage sa reprezentacijom Španjolske. Iako kladionice daju blagu prednost Španjolcima, s njihove strane ovaj puta ne dolaze velike najave za ovaj dvoboj kao i prije dvije godine u Francuskoj gdje su prije utakmice četvrtfinala najavljivali spektakularnu pobjedu protiv Hrvatske.

Tada im je presudio “mali”, kako su ga nazivali, Luka Cindrić, koji je propustio utakmice protiv Japana i Makedonije, zbog problema sa zadnjom ložom. Protiv Bahreina se vratio na teren i odigrao 16 minuta, te zabio samo jedan pogodak.

“Ako dobijemo Španjolce, na korak smo do polufinala”-izjavio je Cindrić znajući da je večerašnji ogled ono pravo mjerilo mogućnosti ove reprezentacije.

Na SP-u u Francuskoj 2017. godine odigrao je najbolju utakmicu u reprezentativnom dresu, te na krilima njegove izvedbe Hrvatska je prošla u polufinale, gdje je kasnije na šokantan način ispala protiv Norveške.

Nakon skromne predstave protiv Bahreina, Cindrić je hrabro izjavio:

“Idemo po prvo mjesto skupine i pobjedu nad Španjolskom.”

S obzirom da je upravo prije dvije godine nakon spomenutog slavlja i na klupskoj razini, tada u polufinalu Lige prvaka, upravo on bio najzaslužniji za izbacivanje moćne Barcelone koja je računala na lagani prolaz protiv njegovog Vardara, s razlogom odiše samopouzdanjem pred jednu od najvažnijih utakmica Hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu.

Sa pobjedom protiv Španjolske otvaraju se širom vrata polufinala, dok sa porazom vjerojatno slijedi rukometni klasik. Naravno postoji mogućnost da porazom, odmah na početku drugog dijela prvenstva otvaramo grupu s okršajem protiv starih rivala, reprezentacije Francuske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.