SP 2019 Kvalifikacije (Ž): Danska posljednji sudionik play-offa, pogledajte koje su sve reprezentacije izborile Mundijal!

SP 2019 Kvalifikacije (Ž): Danska posljednji sudionik play-offa, pogledajte koje su sve reprezentacije izborile Mundijal!

Poznate su i sve sudionice play-offa.

Europske kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo za žene, koje će se nagodinu održavati u Francuskoj, su završene i saznali smo sve sudionice Mundijala, ali i europskog play-offa za najveće nogometno natjecanje za žene.

Posljednje tri utakmice kvalifikacijama gledali smo u Portugalu, Španjolskoj i Sjevernoj Irskoj. Na Machado De Matos u Felgueirasu Portugalke su ugostile Rumunjsku i slavile s uvjerljivih 5:1. U skupini 3 Slovačka je s minimalnih 1:0 pobijedila Sjevernu Irsku, dok je Španjolska u skupini 7 s 3:0 bila bolja od Srbije.

Time smo saznali i sve izravne sudionice Mundijala, a to su redom po skupinama Engleska, Škotska, Norveška, Švedska, Njemačka, Italija i Španjolska, dok će u play-off četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, a to su Nizozemska, Švicarska, Belgija i Danska, nauštrb Islanda, Walesa i Austrije. Ždrijeb play-offa bit će u petak, 07. rujna od 14 sati u Uefinom sjedištu u švicarskom Nyonu. Utakmice play-offa na rasporedu su u prvom tjednu listopada.

SP, Kvalifikacije, 2019. (Ž):

Skupina 3

Sjeverna Irska 0:1 Slovačka (36. Škorvankova)

Skupina 6

Portugal 5:1 Rumunjska (Leite 30., 53., Nagy 42. – ag, Silva 59., 90. / 3. Batea)

Skupina 7

Španjolska 3:0 Srbija (Hermoso 3. – 11m, 75., Sampedro 35.)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.