SP 2019 Kvalifikacije (Ž): Poznat ždrijeb europskog play-offa, tri velikana moraju ispasti!

SP 2019 Kvalifikacije (Ž): Poznat ždrijeb europskog play-offa, tri velikana moraju ispasti!

Održan je ždrijeb play-offa.

U sjedištu krovne europske nogometne federacije Uefe u švicarskom Nyonu izvučeni su parovi play-offa europskih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo za žene u Francuskoj 2019. godine.

Zemlje nositeljice bile su Nizozemska, kao četvrta reprezentacija Europe i Švicarska, kao šesta reprezentacija Europe, dok su nenositeljice bile Danska (11. reprezentacija Europe) i Belgija (13. reprezentacija Europe).

Kuglice su odlučile da aktualne europske prvakinje Nizozemke, predvođene prošlogodišnjom najboljom igračicom svijeta Lieke Martens igraju protiv Danske, na čelu s aktualnom najboljom igračicom Europe Pernille Harder , dok će u drugom polufinalu Švicarska igrati protiv Belgije.

Prve utakmice polufinala na rasporedu su 01. listopada, dok su uzvrati 09. listopada. Dvije pobjedničke reprezentacije tada će igrati međusobno u finalu, kako bi se odlučilo koja reprezentacija ide na Mundijal. Prvi susret finala na rasporedu je 05. studenog, a uzvrat je 13. studenog.

Da podsjetimo, europske reprezentacije koje su već izborile nastup u Francuskoj su domaćin Francuska, Švedska, Škotska, Španjolska, Norveška, Njemačka, Italija i Engleska.

Europske kvalifikacije za SP 2019., ždrijeb play-offa:

Polufinala (01.10. / 09.10.)

Nizozemska – Danska

Belgija – Švicarska

Finale (05.11. / 13.11.)

Nizozemska vs Danska – Belgija vs Švicarska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.