SP Atletika: Dafne Schippers ponovno najbrža i obranila naslov, zlata i za Fajdeka i Reese

SP Atletika: Dafne Schippers ponovno najbrža i obranila naslov, zlata i za Fajdeka i Reese

Na današnjem osmom danu Svjetskog prvenstva u atletici nismo imali predstavnika, no vidjeli smo odlične nastupe svjetskih zvijezda. Podijeljeni su kompleti medalja u četiri discipline, a finaliste smo saznali u njih tri.

U prvom današnjem finalu vidjeli smo četvrto zlato na Svjetskim prvenstvima u skoku u dalj za Amerikanku Reese. Ona je skočila skromnih 7,02 metara i osvojila prvo mjesto ispred Ruskinje, koja nastupa pod zastavom nezavisnih atletičara, Darjye Klishine. Brončano odličje osvojila je još jedna Amerikanka Bartoletta sa skočenih 6,97, a samo centimetar manje skočila je Ivana Španović. Srbijanska heroina tako je nakon pet velikih svjetskih natjecanja prvi put završila bez odličja. Ipak, dogodila se jedna bizarnost kod njezinog posljednjeg skoka. Naime, Španović je skočila sasvim sigurno na udaljenost dovoljnu za zlatno odličje. Međutim, odvojio joj se startni broj s leđa i pao na nekih 15 centimetara iza njezinog skoka pa joj je u posljednjoj seriji izmjeren skok od samo 6,91 metra.

Osvajač muškog kladiva je Pawel Fajdek. Poljak je očekivano osvojio zlato s bačenih 79,81 metara. Još jedan Rus, koji je nastupao za nezavisne atletičare Pronkin osvojio je srebro, dok je broncu obranio još jedan Poljak Wojciech Nowicki.

Zlatnu medalju u utrci na 3 000 metara s preprekama osvojila je Amerikanka Coburn. Ona je s vremenom od 9:02,58 srušila osobni rekord, američki rekord i rekord svjetskih prvenstava, a za američko slavlje dodatno se pobrinula i Courtney Frerichs, koja je s osobnim rekordom od 9:03,77 osvojila srebrnu medalju. Kao trećeplasirana završila je Kenijka Jepkemoi.

U posljednjoj utrci dana, onoj na 200 metara za trkačice, nezaustavljiva Dafne Schippers s rezultatom sezone od 22,05 obranila je naslov pobjednice ostvaren od prije dvije godine iz Pekinga. Samo tri stotinke sporija bila je Ta Lou, koja je postavila nacionalni rekord Obale Bjelokosti, a nesretna Shaunae Miller-Uibo u konačnici je uspjela osvojiti broncu.

U finale utrke na 100 metara s preponama za žene prošle su Sally Pearson, Harper Nelson, Dutkiewicz, Manning, Ali, Visser, Talay i Kendra Harrison, dok su finale utrke na 800 metara za trkačice izborile Semenya, Wilson, Cichocka, Lipsey, Bishop, Yarigo, Almanza, Buchel i Sharp.

Saznali smo finaliste i na 1 500 metara, a to su Holuša, Cheruiyot, Lewandowski, O’Hare, Elkaam, Willis, Gregorek, Kiprop, Manangoi, Ingebrigtsen, Mikhou i Mechaal.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.