SP Atletika: Ivan Horvat bez finala skoka s motkom

SP Atletika: Ivan Horvat bez finala skoka s motkom

Nakon sinoćnjeg spektakularnog dana na Svjetskom prvenstvu u atletici i oproštaja Usaina Bolta od pojedinačnog trčanja, pred nama je novi atletski dan, a naša velika uzdanica danas je bila na terenu.

Riječ je o Ivanu Horvatu, koji je danas odradio kvalifikacije za finale skoka s motkom. Norma za ulazak u finale bila je 5,75 i nju je tražilo sveukupno 29 atletičara podijeljeno u dvije kvalifikacijske skupine. Naš predstavnik nije uspio ući u finale, pošto je sva tri puta rušio već na visini od 5,60.

Prvi put Horvat se pojavio već na 5,30 i preskočio iz prve. Tada se letvica popela na 5,45, a nju je naš predstavnik preskočio iz drugog pokušaja. Sljedeća visina bila je 5,60 i Horvat ni nju nije preskočio iz prvog pokušaja. Nastavile su pristizati loše vijesti, pošto je Horvat i drugi put srušio letvicu, a u posljednjem pokušaju bio je najbliži, no nije uspio i u konačnici je s 22. mjestom ispao već u kvalifikacijama.

Zanimljiva je činjenica kako nijedan atletičar nakon dugog natjecanja, koje je trajalo gotovo tri sata, nije morao preskočiti visinu od 5,75, pošto smo saznali svih 12 finalista već nakon visine od 5,70. Tako će u finalu u utorak nastupiti najveći favorit Renaud Lavillenie, velike zvijezde Piotr Lisek, Sam Kendricks, Raphael Holzdeppe Pawle Wojciechowski, europski juniorski prvak Šveđanin Armand Duplantis, kao i Barber i Chapelle, dok su se u finale plasirali i Art, Xue, Marschall Yao, koji su preskočili skromnih 5,60.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.