SP Atletika: Nema finala skoka u vis za Anu Šimić

SP Atletika: Nema finala skoka u vis za Anu Šimić

Na sedmom danu Svjetskog atletskog prvenstva naša predstavnica Ana Šimić započela je svoje natjecanje u skoku u vis. U kvalifikacijama se tražilo 12 finalistica, a norma, koja je bila potrebna za finale, iznosila je 1,94 metara.

Atletičarke su bile podijeljene u dvije skupine po 15 skakačica u svakoj, a Ana se prvi put na zaletištu pojavila pri visini od 1,80 i iz prve ju preskočila. Do prvog rušenja djevojka iz Gradačca došla je na visini od 1,85 metara, koju je preskočila iz drugog pokušaja.

Uslijedila je visina od 1,89, a ona je za 27-godišnjakinju bila kobna. Srušila ju je sva tri puta i tako ostala bez finala. Tako se Ana Šimić pridružila Ivanu Horvatu, koji također nije prošao kvalifikacije prije nekoliko dana. U konačnici je završila na 25. mjestu.

Natjecateljice koje su prošle dalje finale su izborile s preskočenih 1,92 metara. To su redom Maria Lasitskene, nekada Kuchina, Yuliia Levchenko, Kamila Licwinko, Inika McPherson, Katarina Johnson-Thompson, Vashti Cunningham, Airine Palšyte, Mirela Demireva, Morgan Lake, Michaela Hruba, Ruth Beitia i Marie-Laurence Jungfleisch.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.