SP Atletika: Očekivana zlata za Wlodarczyk i McLeod, Rojas pobijedila Ibarguen

SP Atletika: Očekivana zlata za Wlodarczyk i McLeod, Rojas pobijedila Ibarguen

Još jedan dan na Svjetskom prvenstvu u atletici je iza nas, a ovaj put nismo imali nijednog predstavnika. Vidjeli smo dvije kvalifikacijske discipline, tri polufinalne i četiri finala.

Anita Wlodarczyk teže od očekivanog osvojila je zlatnu medalju u bacanju kladiva. Nakon prve serije bila je sedma, nakon druge šesta, a nakon treće peta, da bi konačno u četvrtoj seriji bacila, za nju skromnih 77,39 i osvojila zlato. Na srebrnom mjestu ostala je Kineskinja Zheng Wang sa 75,98, dok je poljsko slavlje upotpunila Malwina Kopron osvojivši broncu.

Omar McLeod novi je svjetski prvak u utrci na 110 metara s preponama. Jamajčanin je u finalu istrčao 13,04 i osvojio zlato ispred branitelja naslova Shubenkova iz Rusije. Senzacionalnu broncu osvojio je Mađar Baji i to ispred Darriena i Merritta.

Veliki dvoboj gledali smo u finalu ženskog skoka u dalj između Yulimar Rojas i Ibarguen, a u konačnici pobjedu i zlato uzela je Venezuelanka, koja je skočila 14,91 metar, a Ibarguen je s dva centimetra manje osvojila srebro. Time je Rojas osvojila prvo zlato u povijesti Venezuele na svjetskim prvenstvima, a broncu je osvojila legendarna Kazahstanka Olga Rypakova.

Za kraj dana vidjeli smo finale na 1 500 metara za trkačice, u kojem je zlato osvojila Kenijka Kipyegon s vremenom od 4:02,59. Time je bila brža od Amerikanke Simpson Caster Semenyje iz Južnoafričke Republike, dok je domaća predstavnica Muir završila na četvrtom mjestu. Olimpijska pobjednica Sifan Hassan završila je kao tek petoplasirana,  Meraf Bahta devetoplasirana, a Genzebe Dibaba posljednja, 12.

Finale muškog troskoka biti će strašno jako. U njega su prošli Amerikanci Benard, Taylor i Claye, Kubanci Napoles, Diaz i Martinez, zatim Evora, Copello, Torrijos, Pontvianne, Duranona i Wu. Što se tiče polufinala na 400 metara s preponama u muškoj konkurenciji finale su izborili Clement, Warholm, Santos, Mowatt, Samba, Copello, Holmes i Hussein.

U posljednjem današnjem polufinalu, onome na 400 metara za žene u finale su prošle Salwa Eid Naser, s novim nacionalnim rekordom Bahreina od 50,08, braniteljica naslova Allyson Felix, olimpijska pobjednica Shaunae Miller-Uibo, Francis, McPherson, Mupopo, Williams-Mills i Shericka Jackson.

Polufinale utrke na 200 metara za muškarce izborili su Richards, Mitchell-Blake, Guliyev, Van Niekerk, Talbot, Young, Webb, Simbine, Siame, Tsakonas, Blake, Lemaitre, King, Hughes, Greaux, Hua, Dwyer, Sani Brown, Volko, Wilson, Lima, Iizuka, Tortu i George, dok su se u polufinale trkačica na 400 metara s preponama plasirale Muhammad, Tracey, Carter, Hejnova, Watson, Sprunger, Whyte, Petersen, Nathaniel, Rosolova, McKnight, Nel, Tate, Doyle, Folorunso, Fontanive, Nugent, Little, Linkiewicz, Claxton, Pedroso, Beesley, Woodruff i Župin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.