SP Atletika: Stipe Žunić osvojio prvu mušku atletsku medalju za Hrvatsku u povijesti!

SP Atletika: Stipe Žunić osvojio prvu mušku atletsku medalju za Hrvatsku u povijesti!

Večeras je na Svjetskom prvenstvu u atletici na rasporedu bilo bacanje kugle, a u finalu se nalazio i naš Stipe Žunić, koji je krenuo u pohod na medalju i osvojio brončanu medalju.

Već u prvoj seriji kuglu je bacio iznad 21 metra. Deveti put u sezoni uspio je kuglu baciti preko te udaljenosti, točno na 21,01 metar, što mu je u tom trenutku bilo dovoljno za brončanu medalju. Nakon što je svih 12 natjecatelja bacilo kuglu u prvoj seriji Žunić se nalazio na vrlo dobrom petom mjestu.

I onda u drugoj seriji Stipe je bacio svoj najbolji rezultat večeri. S 21,46 metara došao je na samo dva centimetra od svog osobnog rekorda i ponovno se vratio na treće mjesto. Uslijedilo je bacanje od 21,04, zatim 21,08 i dva prijestupa. No ostali rezultati više nisu bili važni jer je Stipe Žunić postao prvi muški osvajač medalje u povijesti Hrvatske na velikim atletskim natjecanjima.

Najveće iznenađenje bio je Nijemac David Storl, koji je u prva dva bacanja prestupio, a onda išao na sigurno i u trećoj seriji bacio 20,80, što mu je bilo dovoljno tek za deseto mjesto. Zlatnu medalju osvojio je Amerikanac Joe Kovacs s bačena 22,03 metra, dok je svjetsko srebro osvojio Tom Walsh iz Novog Zelanda s 21,66.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.