SP Atletika: Zlata za Bahreinku i Kenijca u maratonu, naše predstavnice završile utrku

SP Atletika: Zlata za Bahreinku i Kenijca u maratonu, naše predstavnice završile utrku

Na Svjetskom atletskom prvenstvu održane su utrke maratona u ženskoj i muškoj konkurenciji, a naše tri predstavnice bile su u utrci ženskog maratona.

Bojana Bjeljac završila je na 57. mjestu s vremenom od 2:46,46. Njezina kolegica iz reprezentacije Matea Matošević utrku je okončala na 69. mjestu sa svojim rezultatom sezone od 2:55,06. Najlošije plasirana bila je Nikolina Stepan, koja je u vremenu od 2:59,43 završila 76. od 78 natjecateljica.

Zlatnu medalju osvojila je Rose Chelimo iz Bahreina, koja je u vremenu 2:27,11 došla do svog rezultata sezone. Kenijka Kiplagat osvojila je srebro, dok je na trećem mjestu završila Amy Cragg iz SAD-a.

Vrijedi spomenuti i kako je još ranije završen i muški maraton, a pobjedu je očekivano odnio jedan Kenijac. Riječ je o Geoffreyu Kiruiju, koji je tu dugačku dionicu istrčao u vremenu 2:08,27, što mu je najbolji rezultat sezone. Time je za 82 sekunde bio brži od Etiopljanina Tamirata Tole, dok je broncu osvojio Alphonce Felix Simbu iz Tanzanije sa samo dvije sekunde sporijim vremenom. Najbolji Europljanin bio je Britanac Callum Hawkins, koji je završio na četvrtom mjestu ispred još jednog europskog predstavnika, Talijana Meuccija. Od točno 100 natjecatelja, njih 29 nije završilo utrku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.