SP Atletika: Žunić u finalu kugle, Mihaljević ipak nije uspio

SP Atletika: Žunić u finalu kugle, Mihaljević ipak nije uspio

Nakon što je sinoć u Londonu otvoreno Svjetsko prvenstvo u atletici, danas je na rasporedu prvi dio natjecanja, koji se odvija ujutro. A na stadion su izašli i prvi naši predstavnici, Stipe Žunić i Fran Mihaljević u bacanju kugle.

Za ulazak u finale trebalo je baciti minimalno 20,75 metara, a Stipe Žunić je tu kvalifikacijsku normu prebacio već iz prvog pokušaja. Kuglu je bacio na 20,86 metara i tako se kao sveukupno sedmi plasirao u finale.

Drugi naš predstavnik, Fran Mihaljević, imao je puno više problema. U prvom bacanju je prestupio, da bi u drugom kuglu bacio ispod norme te je namjerno prestupio. Posljednji izbačaj imao je na 20,33 metara i u tom trenutku bio je na 11. mjestu. Ipak, kako je natjecanje u toj posljednjoj seriji odmicalo, tako je sve više natjecatelja prebacilo tu normu te tako izguralo Mihaljevića izvan finala. U konačnici, naš predstavnik završio je na nesretnom, 14. mjestu i samo je 22 centimetra dijelilo ovog 23-godišnjaka od finala.

Vrijedi spomenuti i da su finale izborili Tomas Walsh s rezultatom sezone i najboljim rezultatom ove godine od 22,14, zatim David Storl, Michal Haratyk, Darrell Hill, Jacko Gill, Ryan Crouser, Ryan Whiting, Tomaš Stanek, Joe Kovacs, Andrei Gag i Konrad Bukowiecki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.