SP: Hrvatski jedriličari bez finala

SP: Hrvatski jedriličari bez finala

Finale svjetske smotre u Takapuni proći će bez hrvatskih predstavnika...

Hrvatski jedriličari na Svjetskom prvenstvu klase Finn u Takapuni na Novom Zelandu nisu se uspjeli plasirati u finalni plov za odličja za deset najboljih.  Zadnjeg dana prvenstva u nedjelju jedrit će tako u takozvanom final raceu za ostatak flote.

Nakon deset jedrenja Milan Vujasinović jer 15, Ivan Kljaković Gašpić 20, Nenad Bugarin je na 25. mjestu, treći među juniorima, dok Josip Olujić zauzima 31. mjesto. Danas su održana dva plova, u kojima je Britanac Giles Scott osigurao svoj treći naslov svjetskog prvaka. “Danas sam jedrio kako treba. Nažalost, trebalo mi je nekoliko dana da se probudim i prestanem jedriti protiv sebe. Šteta propuštenih prilika, ali eto i to je jedrenje. Sport je ponekad težak, ali sve je to zadovoljstvo sporta koji te obogaćuje. Sutra očekujemo lagani vjetar i napravit ću sve što je u mojim rukama. Dakle, jedriti mirno i završiti regatu bez kalkulacija pa kako završi”, komentirao je Ivan.

Dvadeset šest bodova dijeli Vujasinovića i Kljakovića Gašpića, tj. Ivana od potvrde još jednog nastupa na Olimpijskim igrama 2016. te Milana od mogućnosti da se nastave nacionalne kvalifikacije za Rio. I ne samo Milana, već sve naše finaše. Ako Vujasinović završi ovo natjecanje ispred Kljakovića Gašpića, kao što smo jučer objavili, nastavljaju se, naime, hrvatske kvalifikacije za ime i prezime kormilara koji će nas predstavljati na OI 2016. u klasi Finn. U tom slučaju odlučit će jedna od regata prvog dijela sezone 2016, na kojoj će se svi hrvatski kormilari moći boriti za kartu za Rio. Tko bude najbolji na regati, koju još treba definirati, ide na OI. No, treba ipak pričekati sutrašnji dan, zadnji plov i konačne rezultate.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.