SP: Hrvatski kadeti u skupini C

SP: Hrvatski kadeti u skupini C

U Baselu je danas u središtu IHF-a (Svjetske rukometne federacije) održan ždrijeb skupina za Svjetsko rukometno prvenstvo kadeta koje će se od 7. do 20. kolovoza ove godine igrati u Gruziji.

Hrvatska je prije ždrijeba bila smještena u prvu jakosnu skupinu što je značilo da u skupini sigurno neće igrati protiv Njemačke, Francuske te Slovenije. Ždrijebom je odlučeno kako će naši kadeti igrati u skupini C protiv: Argentine, Brazila, Portugala, Venezuele te Južne Koreje.

Izabranici Luke Panze prvenstvo će otvoriti 8. kolovoza u 10 sati utakmicom protiv, a utakmice skupine će zaključiti 14. kolovoza utakmicom protiv Argentine.

 

08.08.2017., 10:00 sati Hrvatska – Portugal
10.08.2017., 18:00 sati Južna Koreja – Hrvatska
11.08.2017., 16:00 sati Hrvatska – Venezuela
13.08.2017., 19:00 sati Brazil – Hrvatska
14.08.2017., 20:00 sati Hrvatska – Argentina

 

”Na prvu smo zadovoljni s grupom. Naravno moramo sakupiti dovoljno materijala za pripreme koje nas čekaju. Izuzetno je važno da se dobro pripremimo za Portugal koji nam je prvi protivnik i da prikupimo što više materijala za Južnu Koreju. Igrat ćemo tri utakmice protiv južnoameričkih momčadi protiv kojih nemamo iskustva i protiv kojih ne znamo što očekivati osim agresivnosti i brzine. Zadovoljni smo s potencijalnom grupom u križanju, ali idemo korak po korak. Najbitnije je da vodimo računa sami o sebi i da igrače koje ćemo htjeti za Prvenstvo budu na raspolaganju”, rekao je izbornik Luka Panza netom nakon ždrijeba.

 

Skupina A: Francuska, Danska, Švedska, Bahrein, Egipat, Norveška

Skupina B: Njemačka, Island, Island, Gruzija, Čile, Japan, Alžir

SKUPINA C: HRVATSKA, Argentina, Brazil, Portugal, Venezuela, Južna Koreja

Skupina D: Slovenija, Španjolska, Srbija, Tunis, Rusija, Meksiko

 

foto: IHF Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.