SP IIB: Hrvatska upisala treću pobjedu i osigurala medalju

SP IIB: Hrvatska upisala treću pobjedu i osigurala medalju

Hrvatskoj za zlato osim pobjede protiv Izraela treba pobjeda Nizozemske protiv Srbije.

Hrvatski hokejaši do 20 godina starosti upisali su treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu IIB divizije koja se igra u zagrebačkom Domu sportova.

 Mladi oklopnici bili su bolji od vršnjaka iz Meksika rezultatom 3:0, a golove su ravnomjerno rasporedili, po jedan u svakoj trećini.

Hrvatska – Meksiko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Hrvatska je do prednosti došla nakon samo minute igre. Mrežu Meksikanaca pogodio je Sven Paulović na asistencije Patrika Dobrića i Renea Dominica Canica. Na drugi gol čekalo se do treće minute drugog perioda kada Dobrić zabija za 2:0 nakon još jedne asistencije Canica i Lea Selitaja, a konačni rezultat postavio je u 48. minuti Luka Kramarić na asistencije Selitaja i Tine Burazina.

U ostalim susretima Srbija je bila bolja od Belgije rezultatom 5:1, a Nizozemska je pobijedila Izrael sa 7:3. U posljednjem kolu sastaju e Meksiko i Belgija, Srbija i Nizozemska te Hrvatska i Izrael.

Hrvatski reprezentativci osigurali su medalju. U slučaju pobjede Nizozemske protiv Srbije, našim hokejašima će trebati pobjeda protiv Izraela za zlato i promociju u viši rang. Ako pobjedi Srbija, naši hokejaši osvojiti će drugo mjesto bez obzira na ishod sa Izraelom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.