SP Kvalifikacije: Schildenfeld vjeruje u prolaz Vatrenih

SP Kvalifikacije: Schildenfeld vjeruje u prolaz Vatrenih

Hrvatska nogometna reprezentacija je četiri puta igrala u dodatnim kvalifikacijama i svaki put je izašla kao pobjednik. Od osam susreta upisali smo četiri pobjede i četiri remija.

Od svih protivnika koje je naša reprezentacija mogla dobiti, najlošiji skor imamo upravo protiv Grka. Do sada s njima imamo jedu pobjedu, dva poraza i tri remija.

Gordon Schildenfeld, bivši hrvatski reprezentativac, koji je skupio 29 nastupa za A reprezentaciju, vjeruje u prolaz Vatrenih.

“Nema sumnje da smo dobili najtežeg protivnika, time ne otkrivam toplu vodu, ali kvaliteta je daleko na našoj strani. Grci nisu u baraž došli slučajno, oni su neloši, ekipa koja se poznaje u dušu i ima svoje vrline, međutim, bitno je da smo koncentrirani i potpuno posvećeni toj utakmici. U takvoj konstelaciji ne vidim način da nas prođu. Naš problem s Grčkom gotovo je jednak kao i s drugim reprezentacijama: oni uspavaju suparnika, pa ti ne guraš svoje već se prepustiš njihovom načinu igre, koji te doslovce uguši. Upravo je stoga ključno držati svoju razinu igre i ne ovisiti o drugim utjecajima. Nama dajem prednost, dakako, ali zapravo, možda je bolje da pušemo na hladno, a onda, kao i uvijek, pokažemo da smo zaista najbolji kada je najpotrebnije. Vjerujem u Hrvatsku“, kazao je Schildenfeld koji dobro poznaje Grke jer je branio boje Panathinaikosa i PAOK-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.