SP Lisabon: “Protivničke momčadi trebaju se bojati nas, a ne mi njih!”

SP Lisabon: “Protivničke momčadi trebaju se bojati nas, a ne mi njih!”

Hrvatska malonogometna reprezenacija plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Lisabonu. Nakon neočekivanog poraza od Angole u prvoj utakmici koja im je bila i svojevrstan šok, naši reprezentativci s 2:0 u drugoj utakmicu slavili su nad Njemačkom, dok su u posljednjoj utakmici u skupini s visokim rezultatom 8:1 bili bolji od reprezentacije Indije.

‘Drago mi je da smo skupili glave, da smo uspjeli pobjediti Njemačku, a sada i Indiju. Ta nam je pobjeda trebala za prolaz skupine i hvala Bogu, pobjedili smo”, izjavio je odmah nakon susreta Matija Stepić, koji je protiv Indije po prvi put izašao na travnjak prepunog standiona u centru Lisabona.

”Najvažnije je da smo prošli dalje i da smo se riješili neizvijesnosti. Lisabon je čudesan i ogroman grad, ljudi su ljubazni, publika je sjajna i stvarno je odlično biti ovdje”, dodao je Marin Krajina.

Hrvatsku će u osmini finala igrati protiv Omana, Poljske ili Slovenije, no naši igrači kažu da ne strepe ni od koga. ”Svejedno nam je s kim ćemo igrati u osmini finala. Ako budemo na dobroj razini, a mislim da budemo, protivničke momčadi trebaju se bojati nas, a ne mi njih’‘, kazao je Matija Stepić.

”Mi smo spremni. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i mislim da bi mogli daleko dogurati’‘, optimističan je bio jedan od vratara Marin Maglica. Na lijepo popunjenom stadionu na glavnom lisabonskom trgu našlo se i nešto hrvatskih navijača, što je dodatno oduševilo, ali i motiviralo naše reperezentativce. A među onima koji su došli dati podršku hrvatskoj malonogometnoj reprezentaciji bio je i Filip Krovinović, koji je ispratio susrete s Njemačkom i Indijom.

”U gradu na kraju Europe gotovo je nemoguće sresti Hrvata. Sjajno je što imamo podršku s tribina, a pogotovo od Filipa Krovinovića za kojeg znamo kakav je igrač, igra u Benfici, tako da nam to samo može biti na ponos’‘, nadodao je vratar Marin Maglica.

Hrvatska utakmicu osmine finala igra u petak u 11:05 ili 13:15 sati po hrvatskom vremenu, a protivnik će biti poznat večeras nakon što svoje utakmice odigraju Njemačka i Angola te Slovenija i Oman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.