SP rukomet: Domaćini otvorili prvenstvo dvoznamenkastim pobjedama

SP rukomet: Domaćini otvorili prvenstvo dvoznamenkastim pobjedama

Tri vratara su briljirala skupivši kombinirano 43 obrane.

U Berlinu je utakmicom između Njemačke i Koreje otvoreno 26. Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce koje će se održati u Njemačkoj i Danskoj, a danas je nastupio i drugi domaćin ugostivši u Kopenhagenu reprezentaciju Čilea.

Njemačka – Koreja 30:19 (17:10)

Njemačka: Gensheimer 7, Lemke, Wiencek 2, Wiede, Heinevetter (3), Pekeler 4, Weinhold 1, Strobel, Fath 4, Groetzki 2, Semper 1, Wolff (15 obrana), Musche 3, Bohm 1, Kohlbacher 4, Drux 1.

Koreja: Jaeyong (18 obrana), Kyong 1, Jong, Beom, Suyoung 1, Taehun 3, Young, Dong 4, Dongkwang, Song, Dongnyung, Seungdo, Tan 4, Seunghyun, Swangsoon 3, Yong Myong, Jeongu 2, Jaewan, Changeun 1, Hyung.

Njemci su se s lakoćom obračunali u povijesnoj utakmici protiv ujedinjene Koreje. Uoči utakmice Koreancima se nije pustila himna nego narodna pjesma, a na dresovima nisu imali grb. Koreanci su prvi poveli, ali sa tri gola u nizu Njemačka preuzima vodstvo koje je do poluvremena raslo do najvećih osam razlike, a završilo sa sedam. Drugo poluvrijeme domaćin je otvorio serijom 4:0, a sredinom poluvremena prednost je narasla na najviših 27:13. Uporni Koreanci borili su se za svaki pogodak i uspjeli spustiti prednost na konačnih +11 za Njemačku.

Uwe Gensheimer kao i inače bio je najefikasniji sa sedam golova, a po četiri su zabili Hendrik Pekeler, Steffen Fath i Jannik Kohlbacher. Sjajno je branio Andreas Wolff i skupio 15 obrana. Kod Koreanaca najefikasniji su bili Jang Dong-Hyun i Tan Kang sa četiri gola, a igrač utakmice je vratar Park Yaeyong sa čak 18 obrana.

Danska – Čile 39:16 (22:4)

Danska: N.Landin (10 obrana), M.Landin 1, Mortensen 8, Markussen 3, Lauge 4, Zachariassen 1, Green (6), Svan 4, Lindberg 3, Toft 1, Molgaard 1, Mensah, Hansen 7, Olsen 2, Oris 1, Hald 3.

Čile: Barrientos (3 obrane), Ceballos 1, Er.Feuchtmann 2, Oyarzun 3, Reyes, Frelijj 2, Em.Feutchmann 2, E.Salinas 1, Garcia (3), Baumann, R.Salinas 4, Baumann, Pavez, Oneto, Ayala 1, Codina, Donoso.

Čileanci su kao i prije njih Koreanci zabili domaćinima za vodstvo preko Salinasa, a potom potonuli. Danska je napravila seriju 7:0, a nakon nekoliko minuta igre gol za gol, od 11. minute do kraja poluvremena Niklas Landin je zaključao vrata, a Danska u napadu zabila 14 golova. U nastavku su Čileanci ipak lakše pronlazili put do mreže Greena i završili susret sa solidnih 16 golova.

Casper Mortensen sa osam i Mikkel Hansen sa sedam predvodili su Dansku do velikog slavlja, a sjajni Landin skupio je 10 obrana uz 71% obrana. Rodrigo Salinas zabio je četiri gola za Čile.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.