SP Rukomet: Hansen predvodi strijelce, Duvnjak drugi asistent iza Lazarova

SP Rukomet: Hansen predvodi strijelce, Duvnjak drugi asistent iza Lazarova

Duvnjak ima samo tri asistencije manje od vodećeg Lazarova.

Kapetan danske rukometne reprezentacije Mikkel Hansen najbolji je strijelac Svjetskog prvenstva nakon završetka drugog kruga natjecanja. Ukupno se u strijelce upisao 331 igrač, a Hansen je u osam utakmica postigao 53 pogotka, od čega 18 iz sedmeraca.

Samo dva gola iza Hansena nalazi se španjolsko krilo Ferran Sole koji je zabio 19 od svog 51 gola iz penala. Treći je Makedonac Kiril Lazarov sa 48 golova, Yousseff Ali iz Katra zabio je 46, isto kao i Čileanac Erwin Feuchtmann te Norvežanin Magnus Jondal. Preko 40 golova, točnije 42 zabili su Uwe Gensheimer iz Njemačke te Norvežanin Sander Sagosen. Mađar Mate Lekai zabio je najviše golova iz igre 39.

Najbolji hrvatski strijelac je Zlatko Horvat sa 37 golova, a nalazi se na 13. mjestu. Manuel Štrlek je zabio 27, a Luka Stepančić 26.

Makedonac Lazarov je vodeći asistent sa 38 pripreljenih golova za suigrače. Drugo mjesto dijele naš Domagoj Duvnjak, Norvežanin Sagosen i Čileanac Rodrigo Salinas sa 35 asistencija. Peti je Rus Dmitrii Zhitnikov sa 33 asista, a šesti još jedan naš rukometaš, Igor Karačić sa 31 asistencijom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.