SP Rukomet: Visoko slavlje protiv Japana uz veliku rotaciju igrača

SP Rukomet: Visoko slavlje protiv Japana uz veliku rotaciju igrača

Hrvatski rukometaši bez problema su slavili u drugoj utakmici u skupini B u Münchenu protiv Japana 35:27. Izbornik je utakmicu iskoristio za rotaciju igrača što je zasigurno bilo dobro uoči sutrašnje utakmice protiv Makedonije.

Uvodnih pet minuta prošlo je u standardnom ispitivanju snaga, no nakon toga krenula je gotovo jednosmjerna ulica gdje su se naši dečki sa sjajnim Marinom Šegom na vratima, četiri obrane u tom periodu, uspjeli odvojiti na +6 (7:1). Glavobolju izborniku Červaru zadala je na kratko ozljeda koljena Luke Stepančića koji je igru napustio na samom početku. No, čini se da nije ništa ozbiljnije u pitanju jer se nakon nekoliko minuta vratio na teren. Sredinom prvog poluvremena Japanci su predvođeni Shinnosukeom Tokudom napravili mini seriju 3:0 i došli na 9:6. No, to je bilo to za prvih 30 minuta. Jakov Vranković sjajno je zamijenio Stepančića uz gol i asistenciju te sjajno određenim poslom u obrani. U zadnjih pet minuta izbornik je opet zaigrao za sedam igrača u polju, što je protiv Islanda izgledalo (jako) loše. Ovaj put je protok lopte bio je brži i točniji na što Japanci nisu imali odgovora. Do kraja prvog dijela prednost je narasla na +5. Sjajan je bio Zlatko Horvat sa učinkom 6/6, a Marin Šego je skupio devet obrana (41%).

Početak drugog dijela Japan je prvi napad sa igračem više iskoristio, no nakon toga uslijedila je serija Kauboja sa šest pogodaka u nizu i tu je priči bio kraj (24:14). Na gol je u drugom dijelu stao Ivan Stevanović i nastavio tamo gdje je Šego stao. Do kraja utakmice izbornik je izrotirao sve igrače osim Luke Cindrića. Najučinkovitiji je na kraju bio Horvat sa 8 golova dok je Stepančić postigao 5. “Stivi” je u drugom dijelu čak i prestigao svog kolegu po broju obrana skupivši na kraju njih čak 12 (46%).

Hrvatska reprezentacija sutra u 18 sati igra utakmicu 3. kola protiv Makedonije i već tada može osigurati prolaz u glavni krug natjecanja u Kölnu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.