SP Rukomet: Karabatić sa zvukom sirene za broncu

SP Rukomet: Karabatić sa zvukom sirene za broncu

Karabatić je sa zvukom sirene donio pobjedu Francuskoj.

Nakon što smo gledali jedno od najlošijih poluvremena na ovom Svjetskom prvenstu koje nije vrijednu niti utakmice za plasman na Continental Cupu, Francuska i Njemačka u drugom poluvremenu su značajno podignuli tempo i odigrali utakmicu vrijednu borbe za broncu.

Njemačka – Francuska 25:26 (13:9)

Njemačka: Heinevetter, Wolff, Bohm 1, Drux 4, Fath 2, Gensheimer 6, Groetzki 1, Hafner, Kohlbacher 4, Lemke, Musche 1, Pekeler 1, Suton, Weinhold 1, Wiede 2, Wiencek 2. Izbornik: Prokop

Francuska: Gerard, Domoulin, Abalo 3, Dipanda, Fabregas 3, Grebile, Guigou 1, L.Karabatić, N.Karabatić 1, Lagarde, Mahe 7, Mem 2, N’guessan 3, Porte 1, Remili 2, Richardson 2. Izbornik: Dinart.

Nakon početnik 1:0 za Njemačku, Francuska je s dva gola u nizu prvi puta povela, a potom su Nijemci odličnom obranom na čelu sa Wolffom držali Francuze daleko od prilika za gol. Isključenja su natjerala Nijemce na igranje bez vratara, a zbog toga su primili čak četiri gola. Nakon 9:9, Nijemci su s četiri gola u nizu otišli na predah s velikih 13:9.

U nastavku kao da je izašla nova Francuska, serijom 6:1 preuzeli su vodstvo, a dodatan udarac Njemačkoj bilo je treće isključenje Wienceka. Francuska je u nekoliko navrata otišla na dva razlike, no nije se uspjela odlijepiti, Wolff je branio čuda i držao Njemačku. Dvije minute prije kraja Gensheimer je skrivio sedmerac i dobio isključenje do kraja, a Kentin Mahe zabio je za vodstvo 25:24. Nakon gola iz sedmerca Muschea, Francuska nije iskoristila napad za pobjedu, Njemačka je probala iz kontre zabiti i izgubila loptu, a iz rekontre Nikola Karabatić zabija za pobjedu sa zvukom sirene. Kentin Mahe zabio je sedam golova za pobjednike, a Uwe Gensheimer šest za Njemačku.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.