SP Rukomet: Kauboji po domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za OI

SP Rukomet: Kauboji po domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za OI

Hrvatski rukometaši večeras (20.30h) igraju svoju posljednju utakmicu na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu. U utakmici za 5. mjesto protivnik je Švedska. Iako je glavni cilj prije prvenstva bio osigurati plasman na jedan od tri kvalifikacijska turnira za Olimpijske Igre u Tokiju iduće godine, a to je ostvareno trećim mjestom u skupini glavnog kruga, večerašnja ipak nije potpuno beznačajna.

Za vjerovati je kako bi se Kauboji trebali kvalificirati na OI. Iz tri skupine od po četiri reprezentacije dvije najbolje će izboriti svoje mjesto na najvećem sportskom događaju. No, lijepo bi bilo kada bi hrvatski rukometaši imali lijepu podršku svojih navijača. Pobjednik večerašnjeg dvoboja osigurati će najvjerojatnije i domaćinstvo jednog od tih kvalifikacijskih turnira. Prema najavama svjetske rukometne organizacije (IHF) tri najbolje reprezentacije sa svjetskog prvenstva koje nisu izborile izravan plasman na OI, bilo kao svjetski prvak ili kao jedan od kontinentalnih prvaka, imati će čast ugostiti jedan od tri turnira.

Pošto je lako moguće kako će i na europskom prvenstvu iduće godine isti suparnici odlučivati o naslovu prvaka, tako je i vjerojatno kako će jedna reprezentacija zbog već osiguranog mjesta na OI kao svjetski prvak pomaknuti ljestvicu za jednu poziciju, te bi tako i 5. mjesto sa svjetskog prvenstva moglo biti dovoljno za domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. No, to neće biti nimalo lagan zadatak za hrvatske rukometaše. Upravo na prošlogodišnjem europskom prvenstvu u Lijepoj Našoj Šveđani su u Splitu pobijedili 35:31 u prvoj fazi natjecanja i tako prenijeli dva važna boda u drugi krug i na kraju zbog međusobnog omjera izborili polufinale. Stoga, oprez Kauboji i završiti natjecanje pobjedom…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.