SP Rukomet: Mladi Hrvat nosio Njemačku do pobijede

SP Rukomet: Mladi Hrvat nosio Njemačku do pobijede

Suton je rođen u Njemačkoj, dok mu je otac iz Mostara.

Nijemcima se na utakmici protiv Hrvatske u prvom poluvremenu ozlijedio Martin Strobel. Pukao mu je ligament u koljenu i njemački izbornik Christian Prokop primio se za glavu.

– Tim, ulaziš! – rekao je Prokop njemačkom reprezentativcu hrvatskih korijena.

Tim Suton (22) jedan je od najvećih talenata njemačkog rukometa.

Njegov pokojni otac rođen je u Mostaru te je bivši rukometaš i trener, a trenirao je i našeg reprezentativca Igora Karačića. Suton bi bio idealna zamjena za Domagoja Duvnjaka, a iako su u rukometu ovakvi ‘transferi’ dosta česti, teško da ćemo ga ikad vidjeti u dresu ‘kauboja’.

Osam je puta Tim nosio dres Njemačke, a sinoć je protiv Španjolske imao svoj prvi ‘veliki’ nastup te je oduševio dvoranu punu navijača s četiri gola, a njegova momčad naposljetku je slavila 31-30.

Suton ima 22 godine i igra na poziciji srednjeg vanjskog. Mnogi mu predviđaju veliku karijeru, a neki idu još dalje i nazivaju ga nasljednikom Nikole Karabatića.

Prošao je i njemačke mlađe kategorije, rodio se u Njemačkoj i tamo je proveo cijeli život pa vjerojatno neće ići putem hrvatskih bivših reprezentativaca u nogometu kao što su braća Niko i Robert Kovač.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.