SP Rukomet: Okrećemo se borbi za OI

SP Rukomet: Okrećemo se borbi za OI

Hrvatska i dalje ovisi sama o sebi.

Hrvatska rukometna reprezentacija jučerašnjim porazom od Njemačke izgubila je šanse za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva te se okreće borbi za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju koje će se održati sljedeće godine.

Na Olimpijske igre plasirati će se 12 reprezentacija, od toga će šest reprezentacija izboriti direktan plasman. Prvo mjesto rezervirano je za domaćina Japan, a drugo će pripasti Svjetskom prvaku kojeg ćemo saznati za nekoliko dana. Preostala četiri mjesta dobivaju prvak Europe (26.1.2020.), prvak Afrike (25.1.2020.), prvak Panameričkih igara (11.8.2019.) te pobjednik azijskih kvalifikacija (27.10.2019.).

Za one koji ne budu među ovih pet sretnika uz Japan održati će se kvalifikacije od 16. do 19. travnja 2020. Na kvalifikacijama će sudjelovati 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi. Od četiri, dvije najbolje iz svake skupine ostvariti će plasman na Olimpijske Igre.

Europa će u kvalifikacijama za OI dati šest predstavnika, a to će biti reprezentacije koje će se plasirati od drugog do sedmog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Trenutno su to osigurali Francuska, Njemačka, Danska, Švedska i Norveška, ali netko od njih će sigurno biti Svjetski prvak pa su otvorena još dva mjesta za koja pretendiraju Hrvatska, Španjolska i Mađarska.

Hrvatska ovisi sama o sebi, pobjedom protiv Francuske sigurno smo unutra, u slučaju remija osigurali smo borbu za sedmo mjesto i čekamo da Španjolska ne pobijedi Njemačku, a u slučaju poraza, treba nam poraz Španjolske i da Island uzme barem bod Brazilu.

Naši reprezentativci bez Igara će ostati u slučaju da Brazil pobijedi Islanda, mi izgubimo od Francuske i Španjolska ne izgubi od Njemačke. Iako smo izgubili šanse za medalju, ulog u utakmici sa Francuskom je velik.

Dakako ne treba zaboraviti zadnju soluciju, postati prvak Europe, ali to nam još nikad u povijesti nije pošlo za rukom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.