SP Rukomet: Rukometni klasik sa visokim ulozima

SP Rukomet: Rukometni klasik sa visokim ulozima

Večeras će hrvatski rukometaši protiv francuske odlučivati o Olimpijskim igrama

foto: hrs

U  18:00 cijeli rukometni svijet će uperiti poglede u Lanxess arenu u Kölnu. Na redu je jedna od najvećih, a možda i najveća, rukometna poslastica. Hrvatski rukometaši će odmjeriti snage sa Francuskom u posljednjoj utakmici drugog kruga, svjetskog prvenstava u Njemačkoj i Danskoj. Nakon burnog poraza od Njemačke u ponedjeljak, kauboji ispred sebe imaju veliki izazov, utakmicu koja im donosi Olimpijske igre 2020. u Tokyu.

Francuska je sa 7 bodova već prošla u polufinale, ali u ovoj utakmici im se otvara mogućnost da osvoje skupinu 1 i idu u polufinalu na drugoplasiranu ekipu skupine 2. Prema izjavama pomoćnog trenera francuske Guillaume Gilla, Francuzi ne podcjenjuju naše rukometaše:

“Hrvatska je podbacila samo u jednoj utakmici, ostatak natjecanja odradila je sjajno. Poraz od Brazila ostavio je posljedice, ali Hrvatska je svejedno imala šanse protiv domaćina ostati u borbi za polufinale. U ponedjeljak navečer Hrvati su natjerali Njemačku na maksimalan angažman i dvije minute prije kraja još su imali pobjedu u rukama.”

Lino Červar je imao zadnjih dana puno problema i sa izborom igrača, te je po zadnjem u kadar ušao mladi razigravač PPD Zagreba Lovro Jotić. Uz ozljedu Cindrića i nedovoljnom širinom kvalitete na klupi, pred izbornikom je teška situacija, a to je pobjeda iz ovog susreta. Izašle su razne kombinacije kako bi i u slučaju najgoreg scenarija na ovom prvenstvu, kao što je poraz protiv francuske, pobjeda Španjolaca i pobjeda Brazilaca, u kojem slučaju bi Hrvatska završila kao 5. u skupini i izgubila plasman na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. No to su još sve nagađanja koja se odnose i na europsko prvenstvo dogodine, tako da je situacija jasna. Treba nam pobjeda!

Jučer je direktor reprezentacije Igor Vori stao pred kamere nakon bolnog poraza u ponedjeljak i govorio o stanju u momčadi, te je siguran da momčad kauboja može slaviti u današnjoj utakmici:

“Teško nam je, sigurno da nam je teško s obzirom da smo igrali 60 minuta na visokom nivou. Kad pogledamo u kakvom smo stanju bili, gdje nam je Cindra otpao pred utakmicu i Domagoj ima problema, a Musa u jednom trenutku ne može više koliko ga grčevi love. Sigurno nam i utakmica dan za danom i utakmica protiv Brazila nisu pomogle, Njemačka i tu su se momci jako potrošili, fizički i psihički… Danas je bio jedan, ajmo reći, slobodan dan da se igrači odmore i da zaborave, koliko mogu, na to i da sutra ponove jučerašnju borbu, htjenje i želju. Na kraju ja se nadam da ćemo doći do te željene pobjede i tog cilja koji smo si zacrtali prije prvenstva.”

Sa mnogo sumnji se baratalo nakon utakmice sa Njemcima u ponedjeljak i zaključak je da smo pokazali jako puno dobroga do sada na prvenstvu, usprkos porazu od Brazila i prava je šteta da su odluke danskog sudačkog para Mads Hansena i Martina Gjedinga okončali, borbu hrvatskih rukometaša na ovom prvenstvu, na način na koji su ga okončali.

GRUPA 1 (Köln)

23. siječnja u 15:30: Brazil – Island
23. siječnja u 18:00: Hrvatska – Francuska
23. siječnja u 20:30: Njemačka – Španjolska

GRUPA 2 (Herning)
23. siječnja u 15:30: Tunis – Egipat
23. siječnja u 18:00: Norveška – Mađarska
23. siječnja u 20:30: Danska – Švedska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.