SP Rukomet: Šveđanima se ne igra protiv Hrvatske

SP Rukomet: Šveđanima se ne igra protiv Hrvatske

Hrvatska i Švedska igrati će za lakšu skupinu u kvalifikacijama za OI.

Hrvatska i Švedska u subotu će u 20.30 sati u danskom Herningu igrati za peto mjesto na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Bit će to utakmica koja naizgled ne odlučuje o nečemu bitnome i da se pita Šveđane, ne bi se ni igrala. Jer i jedni i drugi izborili su nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

“Teško je, imamo dva slobodna dana i onda igramo za peto mjesto. Ta je utakmica potpuno beskorisna. Pred nama je naporni proljetni dio sezone u klubovima i htjeli smo preskočiti tu utakmicu. Najradije bismo se vratili doma. Ali dužnost nam je to odraditi” – rekao je švedski reprezentativac Mattias Zachrisson.

Ipak i utakmica za peto mjesto nešto znači, pobjednik će imati “lakšu” skupinu u kvalifikacijama za Olimpijske igre tj. imati će slabije plasirane reprezentacije za protivnike.

Švedska je u posljednjem kolu igrala za prolaz u polufinale protiv Danske, trebala im je pobjeda od tri razlike, međutim Danci su bili prejaki. Hrvatska je svoju šansu za prolaz izgubila porazima od Brazila i Njemačke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.