SP Rukomet: Težak poraz na startu glavnog kruga

SP Rukomet: Težak poraz na startu glavnog kruga

Hrvatska rukometna reprezentacija krenula je u borbu za polufinale. No, u prvom kolu glavnog kruga svjetskog prvenstva Kauboji su protiv Brazila izgubili 26:29!?

Hrvatska je nakon pet fantastičnih pobjeda u Münchenu i sa četiri boda preselila u Köln. No, prvih dvadesetak minuta igre protiv Brazila je bilo za zaborav gdje su južnoamerikanci u nekoliko navrata imali čak i šest golova prednosti. Izbornik Červar je u tom periodu forsirao igru sa sedam u terenu u napadu bez vratara, no to je usporilo protok lopte a tehničke pogreške su Brazilci iskoristili za pogotke na prazan gol.  Marin Šego je odlično otvorio susret sa tri obrane, ali u napadu nikako da krene tečnost. U zadnjih desetak minuta prvog djela vratili smo se igri bez sedmog igrača što je nakon jednog isključenja i novih obrana Šege totalno vratilo Hrvate u igru, a nakon 6:12 u jednom trenutku, na semaforu je pet minuta prije odmora pisalo 11:14. Otvorio se i šut sa vanjskih pozicija (Stepančić) dok je Štrlek proradio na krilnoj poziciji.  Do kraja poluvremena igralo se otvoreno gol za gol (13:17).

Drugi dio je otvoren kao i prvi. Nakon isključenja Jakova Vrankovića u napadu smo opet bili prisiljeni na igru bez vratara, što su Brazilci opet iskoristili za brze golove na prazan gol nakon pogrešaka naših u napadu i vraćanje na maksimalnih +6. Kauboji su imali nekoliko odličnih prilika 1 na 1, no nikako to iskoristiti za totalni priključak. Tek na ulasku u zadnjih 20 minuta uspjeli smo se vratiti na -4 sa poluvremena (18:22). Hrvatska obrana nikako da zaigra na visokom nivou. Brazilci su uvijek imali rješenje u napadu pa tako ni promjena na vratima (Stevanović umjesto Šege) nije urodio plodom. No, ipak je sve krenulo na bolje. U pet minuta igre u trenutku sa igračem više Hrvati su napravili seriju 4:0 i totalno se vratili u utakmicu sedam minuta prije kraja (25:26). Izbornik je reagirao minutom odmora pet minuta prije kraja nakon što su Brazilci nakon dugo vremena postigli pogodak, no nakon toga u napadu nije bilo ideje te se opet igralo bez vratara sa dodatnim igračem u polju, no Brazilci se brane te udarcem na prazan gol opet odlaze na +3 i rješavaju pitanje pobjednika.

Hrvatska sutra igra protiv domaćina Njemačke te u srijedu protiv Francuske. No, ovaj poraz treba što je bolje moguće izanalizirati jer Kauboji još uvijek sve imaju u svojim rukama. Sa dvije pobjede osigurati se moze polufinale sa prvog mjesto i nismo ovisni o drugim rezultatima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.