SP Rukomet (Ž): Crna Gora izbacila Brazil, prvi poraz domaće Njemačke

SP Rukomet (Ž): Crna Gora izbacila Brazil, prvi poraz domaće Njemačke

Odigrane su nove četiri utakmice petog kola.

Još četiri utakmice posljednjeg, petog kola Svjetskog rukometnog prvenstva su iza nas, a nije bilo velikih iznenađenja.

U skupini A Francuska je s 26:17 pobijedila Rumunjsku, koja je već ranije osigurala prvo mjesto skupine. Već na odmoru Les Blues je imao deset pogodaka prednosti protiv druge momčadi Rumunjske, a Houette je sa sedam golova vodila Francusku do pobjede. Za Rumunjsku Florianu je zabila šest.

Mađarska je u skupini B izborila krucijalnu, 30:29 pobjedu protiv Češke te završila na trećem mjestu. Bodi je zabila sedam golova, dok devet pogodaka Jerabkove nije bilo dovoljno ni za bod, no Čehinje su kao četvrtoplasirane prošle dalje.

Brazil je drugim remijem u skupini C ispao iz grupne faze. U izravnom susretu za osminu finala Crna Gora je uzela bod rezultatom 23:23 i prošla dalje kao posljednja, četvrtoplasirana. Katarina Bulatović na jednoj te Amorim i Belo na drugoj strani postigle su po šest pogodaka.

I u skupini D domaća Njemačka doživjela je prvi poraz, s 31:23 bolja je bila Nizozemska, koja je tako zasjela na vrh skupine. Abbingh je s devet golova odvela Nizozemke do pobjede, dok je za Elf Stolle postigla šest.

SP, rukomet, žene, peto kolo:

Skupina A

Francuska 26:17 Rumunjska

Skupina B

Češka 29:30 Mađarska

Skupina C

Brazil 23:23 Crna Gora

Skupina D

Nizozemska 31:23 Njemačka

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.