SP Rukomet (Ž): Očekivane pobjede Češke, Rumunjske i Rusije

SP Rukomet (Ž): Očekivane pobjede Češke, Rumunjske i Rusije

Favoritkinje nisu imale problema.

Odigrane su prve tri današnje utakmice prvog kola Svjetskog rukometnog prvenstva za žene u kojima nije bilo iznenađenja.

U skupini A Rumunjska je očekivano s 29:17 pobijedila Paragvaj. Južnoamerikanke su se dobro držale do rezultata 5:3 kada Rumunjke rade seriju od 5-0 i odlaze na velikih 10:3. Do odmora je ta prednost i narasla na 16:7, da bi u nastavku u jednom trenutku bila i +13 (25:12). U konačnici, završilo je 29:17.

Češka je pobijedila Argentinu 28:22 u skupini B. Kao što se može primjetiti, rezultat sugerira da je pobjeda bila teža od očekivane, no samo u prvih šest minuta Argentinke su vodile, do rezultata 3:2. Tada Čehinje prelaze u vodstvo, kojega ne ispuštaju do kraja susreta. Na odmoru je bilo 15:9, u jednom trenutku i +10 (24:14), da bi na kraju završilo s plus 6. Najbolji strijelac bila je Rysankova sa sedam pogodaka, dok je Hrbkova dodala šest. Kod Argentinki Mendoza je postigla četiri gola.

Naposljetku, u skupini C Rusija nijednom nije dozvolila Tunisu da povede ili čak drži neodlučeni rezultat te ga deklasirala s 36:16. Tunižanke su se u prvom poluvremenu iznenađujuće dobro držale, s obzirom da se na predah otišlo sa samo 14:9, no u nastavku im je ponestalo snage te su Ruskinje nevjerojatnom serijom od 16-2 došle do suverene pobjede. Po pet pogodaka postigle su Makeeva, Manaarova i Vyakhireva, kao i Chebbah kod Tunisa.

SP Rukomet, žene, prvo kolo:

Skupina A

Rumunjska 29:17 Paragvaj

Skupina B

Češka 28:22 Argentina

Skupina C

Rusija 36:16 Tunis

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.