SP Rukomet (Ž): Šveđanke do prve pobjede, Rusija i Nizozemska uvjerljive

SP Rukomet (Ž): Šveđanke do prve pobjede, Rusija i Nizozemska uvjerljive

Favoritkinje nisu imale problema u popodnevnim utakmicama.

Nove četiri utakmice drugog kola Svjetskog rukometnog prvenstva za žene su iza nas, a sve nominalno jače momčadi upisale su pobjede.

U skupini B veliki derbi odigrale su Mađarska i Švedska, a završilo je 25:22 za Švedsku. 3 620 gledatelja pratilo je ovu utakmicu, što znači da je dvorana bila puna te da su sve karte bile rasprodane. Nathalie Hagman dovela je Šveđanke u vodstvo od 1:0 nakon gotovo četiri minute igre, postigla je i drugi švedski gol, a do šeste minute Mađarice nisu iskoristile čak dva sedmerca. Zahvaljujući seriji od 4-0 Mađarska je povela 6:4, a Jamina Roberts sa svoja četiri gola vraćala je Blagult u egal. S neriješenim rezultatom se otišlo i na odmor, 11:11, a u nastavku su igračice Mađarske krenule s 5-1 obranom.

Ona se pokazala vrlo neučinkovitom jer je najbolja Šveđanka Bella Gullden probijala takvu vrstu obrane i ubrzo odvela Švedsku na tri gola prednosti, 15:12. Nakon više od osam minuta Mađarska je došla do prvog gola u nastavku, a 15 minuta prije kraja Šveđanke su se odvojile na četiri pogotka prednosti, 19:15. Pritiskale su Mađarice do samog kraja, no Ulrike Toft Hansen je sa svoja prva dva gola na utakmici pet minuta prije kraja ostavila Švedsku na tri gola prednosti, 22:19, koju Skandinavke nisu ispuštale do kraja. Johanna Bundsen, golmanica Švedske, bila je proglašena igračicom utakmice, a najviše golova, njih sedam, postigla je Bella Gullden, dok je Roberts dodala šest. Za Mađarsku Schatzl i Klivinyi zabile su po pet.

Dobru utakmicu gledali smo i u C skupini u kojoj je Rusija nakon velike borbe pobijedila Crnu Goru 28:24. Igra gol za golom igrala se sve do rezultata 9:9, a tada Ruskinje ipak rade razliku i na odmor odlaze s tri gola prednosti. U nastavku dolazi do izjednačenja pri rezultatu 23:23, no do kraja serijom od 5-1 Rusija upisuje pobjedu. Francuskinje su s rezervnom momčadi u skupini A pobijedile Angolu 26:19. U skupini D Nizozemke nisu imale problema i deklasirale su Kinu 40:15.

SP, rukomet, žene, drugo kolo:

Skupina A

Angola 19:26 Francuska

Skupina B

Mađarska 22:25 Švedska

Skupina C

Crna Gora 24:28 Rusija

Skupina D

Kina 15:40 Nizozemska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.