SP Rukomet: Zaboraviti na jučer, slijedi okršaj protiv domaćina

SP Rukomet: Zaboraviti na jučer, slijedi okršaj protiv domaćina

Nakon krajnje neugodnog poraza, danas slijedi veliki ispit za Kauboje

Nakon krajnje neugodnog poraza jučer protiv Brazila, rukometaši Hrvatske već danas igraju vrlo važnu utakmicu za nastavak prvenstva, upravo protiv domaćina Njemačke. Vijest koja je obilježila ovaj susret je svakako ne igranje Luke Cindrića, koji je otpao za nastavak turnira, a priliku će dobiti 24. godišni kružni igrač Celja Kristian Bećiri.

Momčadi Christiana Prokopa pobjeda u ovoj utakmici znači prolaz u polufinale, dok bi Hrvatska u tom slučaju ispala. Kauboji moraju pobijediti u preostale dvije utakmice u ovoj fazi natjecanja, a utakmica protiv Njemačke je bitna da bi u slučaju istog broja bodova, Hrvatska imala prednost u međusobnim susretima.

Posljednji puta kada su se susrele ove dvije reprezentacije je bilo na posljednjem SP u Francuskoj 2017. godine u grupnoj fazi. Tada je Njemce vodio veliki islandski strateg Dagur Sigurdsson, a rezultat je iznosio 28-21 za Njemce. Ipak ako se gledaju ovakve utakmice, spektakli i super važne utakmice, treba se prisjetiti sada već davnih 2003. i 2004. godine. Tada je generacija vođena upravo Linom Červarom ispisala najljepše stranice hrvatskog rukometa, kada su u finalima Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara “Pakleni” oba puta pobjeđivali večerašnjeg suparnika.

Glavne uzdanice Njemačke igre su obrana, koja zajedno sa jednim od najboljih golmana svijeta Andreas Wolffom čini najbolju obranu turnira koja prosječno prima 21,5 pogodak po susretu, dok im je jedino Francuska uspjela zabiti više (25). Napadački se Njemci dosta oslanjaju na kontre i na svoje prvo lijevo krile, Uwea Genshaimera. Genshaimer je dosada na ovom turniru postigao 36 pogodaka, dok mu je za to trebalo samo 48 pokušaja (75%).

Nadajmo se da su Kauboji sredili stvari između sebe nakon jučerašnjeg poraza protiv Brazila, jer pred njima su dvije izrazito teške utakmice o kojima puno toga ovisi. Prije prvenstva očekivanja su bila 7. mjesto koje vodi na Olimpijske igre. Kauboji su pokazali da su kvalitetniji od tog 7. mjesta u dosadašnjem dijelu turnira, te treba vjerovati da će i ove dvije utakmice pokazati svu njihovu kvalitetu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.