SP u biljaru: Hrvatska u utorak drugog dana natjecanja protiv Hong Konga i Kine A

SP u biljaru: Hrvatska u utorak drugog dana natjecanja protiv Hong Konga i Kine A

U sedam sati po srednjeeuropskom vremenu Hrvatska igra protiv Hong Konga dok će u 14.30 sati nastupiti protiv domaćina Kine A

U Pekingu na momčadskom SP-u na rasporedu je drugi dan (29. srpanj). Odigrat će se šesnaest mečeva u svih šest grupa. Hrvatsku očekuju dva nastupa. U sedam sati po srednjeeuropskom vremenu Hrvatska igra protiv Hong Konga dok će u 14.30 sati nastupiti protiv domaćina Kine A.

Iz prvog dana valjda izdvojiti uvjerljive pobjede Velike Britanije protiv Južne Afrike te Tajvana protiv Novog Zelanda. Kina B je također uvjerljivo pobijedila Singapur, dok je Kina A s maksimalnim učinkom slavila protiv Mongolije. Filipini su nakon početnih 1:1 slavili 5:1 isto kao i Japan protiv Malezije.  Jedina dva neizvjesna meča su otišla na stranu Europljana. Poljska je pobijedila SAD 4:2, dok je Švedska s istim rezultatom svladala Hong Kong.

Format natjecanja zahtjeva od reprezentacija da nastupaju s tri muška i jednim ženskim predstavnikom. Boje Hrvatske brane: Zrinka Antonijević, Josip Šušnjara, Ivica Putnik i Marko Lišnić. Jedan susret se igra na tri izmjene odnosno šest mečeva. Svaki meč vrijedi po jedan poen. Ukupno šest bodova. Grupu prolaze prva dva i najbolji treći (kod gledanja tko najbolji treći kriterij je postotak pobjeda u grupi). U prvoj izmjeni se igra osmica do 6 (jedan muški singl i muški parovi). U drugoj izmjeni se igra devetka  do 8 (muški i ženski singl). U trećoj posljednjoj izmjeni igra se desetka do 7 (muški singl i mješoviti par). Od osmine finala kreće knock out faza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.