SP za osobe s invaliditetom: Šest hrvatskih plivača u Glasgowu

SP za osobe s invaliditetom: Šest hrvatskih plivača u Glasgowu

U Glasgowu se održava IPC Svjetsko prvenstvo u plivanje za osobe s invaliditetom...

U škotskom Glasgowu otpočelo je sedmo IPC Svjetsko prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom, koje će se održati od 13. do 17. srpnja i ugostiti više od 580 sportaša i sportašica iz sedamdeset zemalja svijeta.

Boje Lijepe naše branit će šest plivača – Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić, Kristijan Mamić, Matija Grebenić, Karlo Rajković i Ante Rađa, a najveće nade polažu se na Kristijana Vincetića, koji će ukupno nastupiti u četiri discipline.

Vincetić je prije dvije godine, u kanadskom Montrealu, osvojio peto mjesto na SP-u te će u Škotskoj ove godine pokušati konačno doplivati do odličja. Prošle je godine na smotri najboljih Staroga kontinenta osvojio broncu na 100 metara leptir te srebro u disciplini 400 metara slobodno.

Matija Grebenić nastupit će pak na 100 i 200 slobodno, dok će Dino Sinovčić u borbu za plasman u disciplini 100 metara leđno. Kristijan Mamić plivat će 50 metara slobodno, 100 prsno i 100 delfin, Ante Rađa čeka 100 metara leđno, dok će Karlo Rajković nastupiti samo u štafetama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.