SP2018: Policija u Kalinjingradu na mukama, u enklavu dolaze Hrvati, Srbi, Albanci i Englezi

SP2018: Policija u Kalinjingradu na mukama, u enklavu dolaze Hrvati, Srbi, Albanci i Englezi

Utakmica izmeđuSrbije i Švicarske biti će najveće iskušenje za ruske policajce.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je do znanja svima na svijetu da je ruska enklava na Baltiku, Kalinjingrad jednako važna Rusiji kao i svi ostali njeni dijelovi, pa joj je dodijelio domaćinstvo Svjetskog prvenstva.

Kalinjingrad je zbog svoje odvojenosti od ostatka Rusije pravi raj za krijumčare droge, trgovinu ljudima i prostituciju. Stopa kriminala u tome dijelu je veoma visoka, na ulicama ima do 5000 prostitutki, pivo i votka su tri puta jeftiniji nego u Moskvi, a uz sve to dočekati će i navijače Hrvatske, Srbije, Albanije i Engleske koji su poznati po izgredima, i to gotovo u isto vrijeme.

16. lipnja u Kalinjingradu će se sastati reprezentacije Hrvatske i Nigerije, a šest dana kasnije na rasporedu je utakmica Srbije i Švicarske. Samo tri dana kasnije igrati će se utakmica između Španjolske i Maroka, a 28. lipnja igraju Engleska i Belgija.

Englezi su poznati po huliganizmu još od 70.-ih godina prošlog stoljeća, no zbog drastičnih kazni i fantastično uređenog zakona, na utakmicama engleskog prvenstva uveden je red, ali huligani zato jedva čekaju velika natjecanja izvan domovine. Na prošlom Euru u francuskom gradu Marseilleu svjedočili smo velikim neredima između Engleza i Rusa, a potonji jedva čekaju dolazak svojih “prijatelja”.

“Bit će krvi na ulicama, i to engleske krvi. Deset tisuća Ultrasa je spremno za borbu. Naši najbolji momci su utrenirani. Vježbali smo u šumi po snijegu i ledu. Udružit ćemo se svi zbog borbe. Nismo mekani kao Englezi. Mi se tučemo žestoko i ne bježimo. Trenirali su nas profesionalni borci – bokseri, ultimate fighteri. Biti će nasilja, to je sigurno. CSKA, Lokomotiv, Rostov, Zenit, imamo na tisuće navijača koji će se tući na Svjetskom prvenstvu. Englezi su naša primarna meta, ali ne bojimo se nikoga – Francuza, Poljaka, Nijemaca. Sve ćemo ih razbiti. U Marseilleu je 200 ruskih Ultrasa udarilo na 2.000 Engleza i pobjedilo. Zamislite samo kako će biti kada nas bude na tisuće” – stoji na društvenim mrežama ruskih huligana.

Osim Engleza posebno će biti dolazak hrvatskih i srpskih navijača, kao i Albanaca koji će doći navijati za Švicarsku i provocirati Srbe. Hrvatska i Srbija bi se mogli mimoići, s obzirom da je razmak između dvije utakmice šest dana, ali s obzirom na napetosti između Srbije i Kosova, kao i događanjima na utakmici u Beogradu između te dvije reprezentacije, albanski huligani zasigurno jedva čekaju isprovocirati novi sukob, dok sa druge strane jedva čekaju biti izazvani. Na srpskoj navijačkoj sceni osim podjela između Grobara i Delija, došlo je do raskola i među navijačima Partizana, koji su se podijelili na tri frakcije, pa su velike šanse i za međusobne sukobe.

O hrvatskim navijačima ne trebamo puno pisati. Dovoljno je sjetiti se utakmice u Saint Etiennu na Euru 2016. u kojoj je skupina huligana pokušala prekinuti utakmicu Hrvatske i Češke pri vodstvu naše reprezentacije 2:1. Drugi navijači su im udarili kontru i došlo je do sukoba na tribini. Vjerujemo da će navijačka skupina Uvijek vjerni kao i uvijek predvoditi navijanje i biti ponos naših igrača na terenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.