SP2018: [VIDEO]Izabrani najljepši golovi u povijesti SP

SP2018: [VIDEO]Izabrani najljepši golovi u povijesti SP

Maradonin gol protiv Engleske proglašen je za gol stoljeća, ali na Fifinom izboru za naj gol SP tek je na četvrtom mjestu.

Fifa je na svojoj facebook stranici otvorila glasanje za najljepši gol Svjetskih prvenstava, a najviše kontroverze izazvao je gol Diega Armanda Maradone protiv Engleske koji je završio tek na četvrtom mjestu, a proglašen je za najbolji gol stoljeća, stoga je sasvim normalno da je izbor potpuno iznenađujući.

Najljepšim golom proglašen je onaj Meksikanca Manuela Negretea koji ga je postigao u osmini finala 1986. godine u kojem je Meksiko sa 2:0 savladao Bugarsku.

Iza Meksikanca smjestio se Brazilac Eder sa pogotkom protiv Sovjetskog Saveza 1982. godine, dok je na trećem mjestu Ederov sunarodnjak i najmlađi strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava Pele sa golom protiv Švedske u finalu 1958. godine.

Na četvrtom mjestu je već opisani pogodak Maradone, a iz njega smjestili su se golovi Dennisa Bergkampa protiv Argentine, Maxi Rodrigueza protiv Meksika 2006. i Jamesa Rodrigueza protiv Urugvaja 2014. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.