Spektakl zajamčen na Rujevici: Milan i Arsenal prijete Rijeci uoči ždrijeba skupina Europa Lige

Spektakl zajamčen na Rujevici: Milan i Arsenal prijete Rijeci uoči ždrijeba skupina Europa Lige

Foto: NK Rijeka/Facebook

Rijeka je ostala jedini hrvatski predstavnik u Europi nakon što su u četvrtak redom iz Europske Lige ispali Dinamo, Hajduk i Osijek. Aktualnom hrvatskom prvaku će to biti treći nastup u skupinama Europa Lige, a po prvi puta će se momčad Matjaža Keka naći uoči ždrijeba u trećoj jakosnoj skupini.

Navedeno neće bitno olakšati ždrijeb ekipi s Rujevice, budući da zaista impresivna imena prijete Rijeci u skupinama Europa Lige. Iz prve jakosne skupine svakako valja spomenuti europske velikane Milan i Arsenal, a tu su još Zenit, Lyon, Dinamo Kijev, Lazio, Villareal, Athletic Bilbao, Viktorija Plzen, RB Salzburg, Kopenhagen i Braga. Laganih protivnika u tom pogledu nema, no svakako bi Rujevica htjela ugostiti ekipe poput Milana ili Arsenala, a moguće je i da Salzburg ponovno posjeti Rijeku.

Druga jakosna skupina skriva jake klubove poput Marseillea, Evertona, Nice, Real Sociedada, Herthe i Steaue između ostalih. Budući da se Rijeka nalazi u trećoj jakosnoj skupini ne može igrati s klubovima poput Hoffenheima, Astane, Partizana, Atalante i Kolna što su svakako dobre vijesti, no i u četvrtoj skupini se nalaze ekipe poput Istanbula, AEK-a i Crvene Zvezde s kojima sigurno neće biti lako igrati.

Može se zaključiti kako će Rijeka bez obzira na ždrijeb doživiti šest velikih europskih utakmica, a današnji ždrijeb koji je na rasporedu od 13 sati će otkriti koji će se to klubovi suprostaviti Rijeci u skupinama Europa Lige.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.