Split domaćin Otvorenog paraplivačkog PH

Split domaćin Otvorenog paraplivačkog PH

Priređivači Prvenstva su PK Cipal i PK Mornar te Športski savez invalida grada Splita.

Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraplivački savez organizatori su Otvorenog paraplivačkog Prvenstva Hrvatske – Croatia open 2019. koje će se održati u Splitu 23. i 24. Veljače na Bazenu Poljud.

U Splitu će nastupiti 102 natjecatelja iz pet zemalja. Hrvatska nastupa sa 78 plivačica i plivača iz 10 klubova, Crna Gora s jednim plivačem, Slovenija 17 plivačica i plivača, BiH s tri plivačice i plivača te Austrija s tri plivačice i plivača.

Slobodan Glavčić, izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije uoći ovog natjecanja izjavio je:

„Croatia open održava se u sklopu naših priprema za svjetsko prvenstvo koje se trebalo održati u Maleziji, ali je nažalost prije tri tjedna iz političkih razloga otkazano, pa čekamo da dobijemo novog domaćina. U Splitu želimo provjeriti trenutne forme reprezentativaca, jer u ovom periodu morali smo promjeniti naša sudjelovanja na nekim drugim natjecanjima na kojima smo željeli nastupiti. U travnju putujem u Ameriku s Dinom Sinovčićem i Antom Rađom. U svibnju nastupamo u talijanskom Lignanu, a sredinom lipnja čeka nas nastup na Otvorenom prvenstvu Njemačke.“

O kvaliteti naših reprezentativaca, Slobodan Glavčić je istaknuo:

„Naravno da je nezahvalno prognozirati, ali za Svjetsko prvenstvo spremamo se za medalju Dine Sinovčića te borbu za medalju Kristijana Vincetića kao i borbu za ulazak u finala Ante Rađe te s normom za svjetsko prvenstvo Leonarda Renića. Nadam se da ćemo i ove godine sačuvati trend osvajanja medalja na največim svjetskim smotrama paraplivača. Jednostavno naši su plivači sazreli, jer tu svakako trebam još spomenuti reprezentativce Tomi Brajšu i Karla Kneževića. Iza njih dolaze još sedam-osam mladih plivača koji ozbiljno kucaju na vrata reprezentacije“, izjavio je izbornik Glavčić.

Priređivači Prvenstva su PK Cipal i PK Mornar te Športski savez invalida grada Splita.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.