Split nakon rukometaša domaćin najboljim europskim vaterpolistima!

Split nakon rukometaša domaćin najboljim europskim vaterpolistima!

U veljači će Split ugostiti jednu od skupina novonastalog Europskog kupa u vaterpolu.

Split će od 15. do 18. veljače 2018. godine biti domaćin turnira B skupine novog reprezentativnog natjecanja u vaterpolu pod nazivom Europski kup na kojem će osim Hrvatske sudjelovati  i selekcije Srbije, Grčke, Nizozemske i Turske.

Radi se o novom europskom natjecanju po ugledu na Svjetsku vaterpolsku ligu a u njoj će sudjelovati 14 vaterpolskih reprezentacija iz Europe koje će se u grupnoj fazi natjecati na tri turnira, kojima će osim Hrvatske, domaćini skupine A biti Mađarska, a Italija skupine C.

Po tri prvoplasirane reprezentacije iz skupina A i B te dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine C kvalificirat će se na završni “Final eight” turnir.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazao je u ponedjeljak kako će ovaj vaterpolski turnir u Splitu biti vrhunski sportski spektakl. Po njegovim riječima, sredstva koja je  Split uspio uštedjeti u procesu pregovaranja za najamninu Spaladium arene za Europsko rukometno prvenstvo koje se u siječnju održava u Hrvatskoj, bit će “usmjerena u suorganizaciju vaterpolo turnira”, kojem je domaćin aktualni svjetski prvak reprezentacija Hrvatske.

Krstulović Opara je potvrdio kako su krajem prošlog tjedna Grad Split i Hrvatski rukometni savez parafirali sporazum o Spaladium areni za Europsko rukometno prvenstvo.

“Što se nas tiče ta je priča gotova, Split i Hrvatski rukometni savez su ispunili svoje obveze te će Europsko rukometno prvenstvo biti otvoreno u Spaladium areni 12. siječnja 2017. godine,” kazao je Krstulović Opara. Dodao je kako se predstavnici tvrtke Sportski grad TPN, koja upravlja Spaladium arenom, dogovaraju s Hrvatskim rukometnim savezom “oko nekih pojedinosti” koje izlaze izvan njegova djelokruga ali vjeruje kako će se dogovoriti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.