Sporazumni raskid! Kos bivši, Pletikosa kandidat za Hajduk?!

Sporazumni raskid! Kos bivši, Pletikosa kandidat za Hajduk?!

Rezime cijele priče je da je Kos smijenjen. Po nekima opravdano, po nekima ne. No sad je to i onako sporedno. Sedmorica članova Nadzornog odbora i onako su odavno podijeljeni oko podrške predsjedniku

Neslužbena informacija o smjeni predsjednika Hajduka Ivana Kosa, koju smo ekskluzivno objavili još u petak čim je postalo jasno da mu je većina članova Nadzornog odbora okrenula leđa, danas je dobila i službenu potvrdu, i to u obliku sporazumnog raskida suradnje. Nadzorni odbor Hajduka smijenio je Kosa, no sve je obavljeno u formi sporazumnog raskida kako se ne bi vukli repovi cijelog slučaja te kako bi Kos ostao na funkciji dok se ne izabere njegov nasljednik. Za tri, pet, 15, mjesec dana…

Objavio je to predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović nakon završetka utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu.

– Ivan Kos nije prekršio nikakav zakon, sucima nije davan novac niti se od njih tražilo da pogoduju Hajduku, ali je prekršio temeljne vrijednosti kluba – rekao je Marasović.

Tko će naslijediti Kosa za sada je nepoznato, a nije poznata ni procedura izbora. Naime, nadzornici tek trebaju izglasati hoće li Kosa zamijeniti neki privremeni vršitelj dužnosti, ili će odmah izabrati novog predsjednika na četverogodišnje razdoblje. Neki su skloni toj opciji, drugi pak smatraju kako nije uputno ostaviti tek izabranoga predsjednika ‘u miraz’ novom Nadzornim odboru, koji će biti biran tek za godinu dana.

Rezime cijele priče je da je Kos smijenjen. Po nekima opravdano, po nekima ne. No sad je to ionako sporedno. Sedmorica članova Nadzornog odbora ionako su odavno podijeljeni oko podrške predsjedniku, a tanka većina na kojoj je egzistirao od utakmice s Rudešom, popustila je pod teretom optužbi Torcide za pokušaj ‘približavanja sucima’.

Kos je, dakle, bivši, a tko će ga naslijediti vjerojatno ćemo saznati vrlo brzo. U kuloarima se za sada kao najozbiljniji kandidati spominju Zvonimir Akrap i Stipe Pletikosa, no to naravno ne znači da će dobiti povjerenje većine članova No Hajduka.

https://www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.