Srbić, Baron i Vlahek na SK u Melbourneu

Srbić, Baron i Vlahek na SK u Melbourneu

Trojica hrvatskih reprezentativaca – Tin Srbić, Matija Baron i Jakov Vlahek, nastupit će na prvom ovogodišnjem Svjetskom kupu. Natjecanje u australskom Melbourneu započinje sutra kada će na konju s hvataljkama svoj prolazak u finale tražiti Baron i Vlahek. Kvalifikacije preče održat će se u petak, a u njima će nastupiti i naš Tin.

Prvi je ovo veliki turnir sezone, a ujedno i prva postaja Svjetskog gimnastičkog kupa. Nakon njemačkog Cottbusa, Melbourne je drugi Svjetski kup čiji se rezultati boduju kao kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Hrvatsku će u dalekoj Australiji predstavljati trojac iz ZTD Hrvatski sokol, a koliko su spremni te što od njih možemo očekivati najbolje znaju oni sami.

“Pripreme su bile dobre, rame je u odličnom stanju tako da sam se mogao normalno pripremati i spreman sam. Konkurencija je opet jaka. Dolaze i Zonderland i Miyachi, koji su bili sa mnom na podiju u Cottbusu. Dolazi još par finalista, pa i osvajača svjetskih prvenstava (uz Zonderlanda i mene), tako da će biti zanimljivo” – iskren je u svojim očekivanjima bio Tin.

Za Srbića nema puno kalkulacija…

“Moj cilj je uvijek isti – odraditi dobro kvalifikacije kako bih se plasirao u finale. A onda u finalu… idem napasti zlato! Samo pobjednik Svjetskog kupa ide na Olimpijske igre, a to mi i je najveća želja i cilj.”

Niti Baron nije krio svoje ambicije na australskom Svjetskom kupu.

“U dobroj sam formi pa se nadam dobroj izvedbi u kvalifikacijama, ali i u finalu. A u finalu… tamo je sve moguće, kao što svi već znaju. Pripreme su prošle u najboljem redu, spremio se jesam i na natjecanje idem s trenutno najjačom vježbom.”

Kvalifikacije prvog ovogodišnjeg Svjetskog kupa počinju u četvrtak u 8 sati ujutro po našem vremenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.