Srebro i bronca za mlade hrvatske odbojkaške reprezentacije na MEVZA cupu

Srebro i bronca za mlade hrvatske odbojkaške reprezentacije na MEVZA cupu

Dečki su u borbi za broncu nadoknadili zaostatak od 2:0 u setovima.

Hrvatske odbojkaške reprezentacije vratile su se iz Slovenije s dvije medalje. Na MEVZA turniru naša ženska U17 reprezentacija osvojila je srebrnu medalju, dok je muška U18 reprezentacija osvojila medalju brončanog sjaja.

Cure su u finalu igrale protiv Slovenije, a domaće odbojkašice bile su uvjerljive i slavile s 3:0 (25:19, 25:19, 25:11).

“Čestitam curama i cijelom svom stručnom stožeru na srebrnoj medalji. Mislim da smo na lijep i pošten način prezentirali našu državu i naš savez u ovih tri dana u Mariboru. Dobili smo potvrdu, da ova generacija ima velike mogućnosti i da samo treba nastaviti radit i investirati u njih. Malo ostaje žal za uvjerljivim porazom u finalu, ali mislim da tri utakmice u jednom danu, koje smo igrali dan ranije; ostavilo je traga na curama i svakako da nismo imali kolektivnu pauzu od treninga za vrijeme praznika naša igra bi bila na puno većem nivou. No, ne želim umanjiti zasluženu pobjedu slovenske reprezentacije i čestitam im još jednom. Posebno se zahvaljujem ljudima u savezu na potpori tijekom cijelog turnira i na odličnim uvjetima za rad, koji nam omogućuju kroz cijeli ovaj ciklus.” – rekao je izbornik Saša Ivanišević.

Dečki su utakmicu koja je odlučivala o medalji bili bolji od Mađarske s 3:2 (21:25, 22:25, 25:18, 26:24, 16:14).. Iako su Mađari imali 2:0 u setovima, naši mladići su se borili do kraja i posljednja dva seta osvojili nakon produžetaka.

“Teška utakmica za treće mjesto s Mađarima. U jučerašnjoj utakmici smo ih pobijedili i znao sam da će danas biti teško motivirati dečke. Upravo smo tako i krenuli u utakmicu. Nakon 1-0 i prosipanja vodstva u drugom setu (17-12) činilo se kako smo svoje odigrali. Gubiti 2:1 i 20:11 u četvrtom setu i pobijediti izgubljenu utakmicu može samo karakterno jaka momčad. Čestitam momcima na iznimno velikoj borbenosti i odličnoj odbojkaškoj predstavi. Hrvatska, samo jako.” – nakon utakmice izjavio je izbornik Željko Nojić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.