Srpski klubovi odbijaju igrati u široj blizini Splita, raspada se regionalna liga?

Srpski klubovi odbijaju igrati u široj blizini Splita, raspada se regionalna liga?

Budućnost lige pod velikim je upitnikom.

Nakon što su Srpski vaterpolski savez i svi klubovi odlučili da do kraja tekuće sezone u regionalnoj ligi neće igrati u Splitu i na bazenima koji se nalaze na manje od 200 kilometara od Splita, stigle su prve reakcije. Javio nam se član upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza i povjerenik regionalne lige, Milivoj Bebić, kojeg je vijest zatekla na službenom putu.

– Iznenađen sam ishitrenom reakcijom srpskog savez. I mi ćemo vrlo brzo poslati priopćenje jer liga traje i nema vremena za čekanje. Svaki incident treba osuditi, što smo uostalom i učinili, i takvi incidenti koji nemaju veze sa sportom ne bi smjeli utjecati ni na ono što se događa na bazenu, niti na prijateljske odnose sportaša – rekao je Milivoj Bebić.

Iznenađen odlukom Srpskog vaterpolskog saveza bio je i hrvatski izbornik Ivica Tucak.

– To je loša odluka srpskog saveza. Partneri moraju razgovarati, pogotovo jer je Hrvatski vaterpolski savez odmah i bez rezerve osudio incident i jasno dao do znanja da je takvo ponašanje neprihvatljivo. HVS bi se morao što prije očitovati jer ovo što se događa nije dobro ni prihvatljivo – rekao nam je Tucak.

– Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. Ukoliko međutim Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati – poručio je ispred HVS-a Perica Bukić.

Podsjećamo, četiri dana nakon što su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde prije utakmice s Mornaromvaterpolski Savez Srbije i svi klubovi poslali su dopis regionalnoj ligi u kojem piše da iz sigurnosnih razloga više ne žele igrati u Splitu i okolici. Jedinstven je to stav srpskih klubova koji se natječu u regionalnoj ligi.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.