Sršen ostaje u Zagrebu do kraja sezone

Sršen ostaje u Zagrebu do kraja sezone

Nexe se nadalo pojačanju za EHF Cup, međutim od toga neće biti ništa.

Ivan Sršen ostaje u PPD Zagrebu, tako je odlučilo Registracijsko povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac Ivan Sršen je igrač Nexea kojeg su Našičani poslali na posudbu u redove PPD-a. U dresu ‘plinara’ Sršen se snašao odlično i očito je kako su Našičani zabrinuti za igrača kojeg bi na kraju sezone mogli izgubiti.

“Što se tiče slučaja Sršen treba reći kako je ovdje situacija pomalo i zamršena. Kronološki gledano mi smo krajem prošloga srpnja uspjeli dogovoriti s rukovodstvom Nexea jednogodišnju posudbu i to tek nakon što su oni dobili potvrdu od turskog reprezentativca Celebija da će se on vratiti u Nexe i potpisati na godinu dana. Ono što želim jasno dati svima do znanja da niti u jednom trenutku, tijekom svih tih pregovora i dogovora, nije bilo nikakvog govora o tome da bi se igrač mogao povući prije isteka ugovorenih godinu dana” – rekao je direktor PPD-a Vedran Šupuković pa dodao:

“Ništa manje bitno za istaći jest i to da Ivan Sršen ima ugovor s rukometnim klubom Zagreb koji u članku 3 regulira da u slučaju da igrač iz bilo kojeg razloga želi otići prije isteka navedenih godinu dana klubu se mora platiti odšteta. Do arbitraže je došlo jer je rukometni klub Nexe temeljem ugovora o posudbi, odnosno jednog članka koji u tom ugovoru regulira njegov odnos, pokrenuo postupak razvrgnuća ugovora o posudbi.”

Našičani su poslali zahtjev Savezu za izdavanje ispisnice, a isti je odbačen. Nakon toga obratili su se Registracijskom povjerenstvu, ali i oni su nakon saslušanja predstavnika jedne i druge strane odbili zahtjev. Našičani sad imaju pravo na žalbu u roku od osam dana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.