Štimac: “S Ercegom i Ohandzom Hajduk bi bio vodeći, a Mamićeva želja da preuzmem Dinamo je nerealna“!

Štimac: “S Ercegom i Ohandzom Hajduk bi bio vodeći, a Mamićeva želja da preuzmem Dinamo je nerealna“!

Pročitajte intervju Igora Štimca prije Vječnog derbija.

Nakon što je zagrebački Dinamo upisao poraz od Osijeka počela su govorkanja kako bi Zdravko Mamić mogao smijeniti Nikolu Jurčevića i na klupu Modrih postaviti ni manje ni više, nego bivšu zvijezdu splitskog Hajduka Igora Štimca.

“Bio sam zatečen kad sam to čuo jer između Mamića i mene nema nikakvih kontakata, a pogotovo ne u vezi s time. On me uvažava i ja to znam, no za takav potez trebaš biti jako odlučan, a on uvijek dosta kombinira. Ja sam čovjek za prave projekte i znam što želim. O Mamićevoj ponudi glupo je pričati, pogotovo jer imam dogovor za inozemni angažman u idućoj sezoni“, izjavio je Štimac na tu temu.

Naravno, neizbježno pitanje bilo je i ono oko Vječnog derbija, ali i odnosu između predsjednika Bilih Kosa i Torcide:

“Klub mora održavati legitimne odnose sa sucima, u granici prijateljstva, uvažavanja i respekta. No, ako su istiniti navodi iz Kluba navijača onda je netko u suprotnosti s ideologijom navijača. Ako su pojedinci iz kluba skrenuli sa zacrtanog puta i počeli sa sucima raditi izvan okvira, kako Torcida navodi, onda to zahtijeva odlazak odgovorne osobe“, rekao je pa nastavio:

“Prvenstvo je na putu da se zakomplicira, a za potpunu neizvjesnost treba čekati pobjedu Hajduka večeras. Ne isključujem tu opciju, pogotovo s obzirom na atmosferu i ludilo koje je u Splitu već počelo“.

Na direktno pitanje oko Hajdukove momčadi ove sezone odgovorio je:

“Hajduk promatram isključivo kroz Kopića, trenera koji od prvog dana radi na organizaciji igre i kod kojega se zna red u momčadi. S Ercegom i Ohandzom Hajduk bi već bio bliži prvom mjestu, ako ne i vodio, no tu je Uprava pokazala elementarno nerazumijevanje nogometa. Prodavanje dvojca koji je zabio 70 posto golova u sezoni kada klub nema financijskih problema je neopravdano“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.