Stipanović ostao bez medalje koju je već imao u džepu

Stipanović ostao bez medalje koju je već imao u džepu

Tonči Stipanović zauzeo je 12. mjesto u klasi Laser na SP-u u Kanadi...

Nevjerojatna sportska priča odvila se danas na regatnom polju Svjetskog prvenstva Lasera u Kanadi. Održana su sva tri predviđena jedrenja, ukupno 13, a iz plova u plov mijenjao se poredak značajno. Osim Britanca Nicka Thompsona, koji je uvjerljivo osvojio zlato, odgovor na pitanje tko će uzeti srebro i broncu nije se znao do zadnjeg plova.

Bila je to prava drama, a u njoj je značajnu ulogu odigrao i Tonči Stipanović. Nakon prvog plova dana bio je peti, četiri boda do trećeg mjesta. Nakon drugog se popeo na treće, s dva boda prednosti u odnosu na četvrtoplasiranog. Nažalost, u zadnjem plovu dana i prvenstva, po slabom i prevrtljivom vjetru, Tonči je napravio svoj najslabiji ulaz na cijelom prvenstvu, bio je tek 43. u cilju, skupio puno bodova i u konačnici zauzeo 12. mjesto na SP-u.

Kingston se pokazao kao vrlo hirovito regatno polje. U jednom trenutku si treći i na postolju, s u sljedećem 12, nevjerojatan preokret. Srebro je uzeo Nijemac Phillip Buhl, broncu Australac Tom Burton. Daniel Mihelić završio je natjecanje na 20. mjestu, a Filip Jurišić na 76.poziciji.

I dok su se u Kanadi mahom mučili sa slabim vjetrom, snage ne nedostaje u Portu na Europskom prvenstvu 49era. Oko 20 čvorova vjetra i visok val stavili su skiffove na veliku kušnju, za te ekstremne jurilice to su vrlo izazovni uvjeti za natjecanje. Nažalost, stigla je vijest o ozljedi Marine Dujmović. U jednom prevrtanju ozlijedila je nogu i upitno je hoće li nastaviti natjecanje. Nakon devet jedrenja Enia Ninčević i Dujmović su 33.

Pavle Kostov i Petar Cupać su napredovali nakon sedam jedrenja na 15. mjesto, dva odlična plova danas, treće i četvrto mjesto, te jedno 12. Vode Portugalci Jorge Lima i Jose Costa, kod žena Njemice Victoria Jurczok i Anika Lorenz.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.