Stipe Mioćić je naše gore list!

Stipe Mioćić je naše gore list!

Roditelji mu dolaze iz Lijepe Naše

„Je li Stipe Miočić uistinu Hrvat?“ – pitanje je koje se vrti po društvenim mrežama od njegovog prvog osvajanja titule prvaka UFC-a u teškoj kategoriji. Nedavno je to postigao i četvrti put. U posljednje ga vrijeme mnogi prate, od treninga pa do borbi. Kao borac je izvrstan, ne pravi skandale, živi mirnim obiteljskim životom… no, izgleda da su nekima bitniji njegovi korijeni.

Rođen je u Clevelandu, a roditelji mu dolaze iz Lijepe Naše. Otac je iz Rtine kraj Zadra, a majka iz Cetingrada. Da Stipe cijeni i voli Hrvatsku, dokazuje i tetovaža hrvatskog grba koju je smjestio na nogu 2013. godine. Godinu dana kasnije je posjetio domovinu svojih roditelja, trenirao s Cro Copom te se susreo s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. 2016. godine nakon pobjede u borbi protiv Fabricija Werduma u dvorani je viknuo: „Cleveland, imamo prvaka! Hrvatska, imamo prvaka!“

Na društvenim mrežama ističe povezanost s Hrvatskom, prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a nada se skorom ponovnom posjetu zemlji koju želi pokazati supruzi i djeci. Da se zaključiti – imamo prvaka. A mi smo ponosni na Stipu i na njegove uspjehe te željno iščekujemo borbu protiv Daniela Cormiera u srpnju!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.